IEC

Javascript DHTML Tree Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

uai

ALLEA: All European Academies

 

Declaració de les Societats filials contra la guerra a l'Iraq

La Societat Catalana de Biologia, la Societat Catalana de Química, la Societat Catalana de Física, la Institució Catalana d'Història Natural, la Societat Catalana de Musicologia, la Societat d'Història de l'Educació als Països de Llengua Catalana, la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, la Societat Catalana d'Estudis Clàssics, la Societat Catalana de Llengua i Literatura, la Societat Catalana d'Estudis Històrics, la Societat Catalana de Geografia, la Societat Catalana d'Estudis Litúrgics, la Societat Catalana de Filosofia, la Societat Catalana de Pedagogia, la Societat Catalana de Tecnologia, la Societat Catalana de Matemàtiques, la Societat Catalana d'Economia, la Societat Catalana de Sociologia, la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, la Institució Catalana d'Estudis Agraris, l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació i la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica, filials de l'Institut d'Estudis Catalans, davant l'actual situació bèl·lica internacional volen expressar:

I. La seva adhesió a la declaració de l'Institut d'Estudis Catalans contrària a la guerra que es prepara contra l'Iraq.

II. El seu rebuig a l'ús dels resultats de la ciència amb fins de destrucció massiva. Això inclou l'ús amb fins bèl·lics i terroristes que fan i han fet règims tirànics com el de l'Iraq, però també alguns països amb règims democràtics.

III. La seva insistència que els avenços de la ciència han d'estar abans que tot destinats a resoldre els problemes que la nostra societat té en termes de salut o d'accés a béns essencials per a una vida digna i no per a la destrucció de la vida mateixa.

IV. La seva preocupació per la creixent dissimulació d'inversions militars com a despeses de recerca que s'està fent a l'Estat Espanyol.


Data de la declaració: març de 2003

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Departament de Justícia Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte