Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

La Xarxa d'Entitats, preocupada per la situació de les columnes de Puig i Cadafalch

Ja fa més de tres anys que la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans va començar la campanya per la restitució del monument d'homenatge als patriotes catalans, fet per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch –un dels vuit primers membres fundadors de l'IEC i president de l'Institut entre 1922 i 1956– i que estava situat al davant de la Font Màgica de Montjuïc. Aquest monument va ser enderrocat per la dictadura de Primo de Rivera l'any 1928. La campanya va arribar a bon port i el Parlament de Catalunya va aprovar una proposició no de llei que demanava la restitució del monument, i també ho va fer, per unanimitat, el ple de l'Ajuntament de Barcelona. Tot amb tot, la Xarxa està preocupada per la situació final de les columnes. I és que la declaració institucional del consistori barceloní esmenta ambiguament "Montjuïc o un lloc digne del simbolisme d'aquestes quatre columnes". És per això que la Xarxa vol sortir al pas d'aquest possible canvi d'ubicació i sosté que no acceptarà cap altre lloc que el més pròxim a l'indret on eren originàriament.

 

 

III Congrés sobre Llengua i Societat

La Universitat Jaume I de Castelló convoca el III Congrés sobre Llengua i Societat, que tindrà lloc els pròxims dies 19, 20 i 21 de setembre de 2006. Organitzat per les àrees de Llengua y Literatura espanyoles del departament de Filologia i Cultures Europees, el congrés té com a objectiu fonamental reunir en un fòrum comú investigadors i estudiosos interessats per l'estudi de les relacions entre la llengua i la societat a través de les més diverses manifestacions teòriques i metodològiques (sociolingüística, anàlisi del discurs, contacte de llengües, etc.). El congrés s'estructurarà en els següents àmbits: Estudis sobre variació lingüística (llengua oral/llengua escrita); Sociolingüística històrica; Actituds lingüístiques; Etnografia de la comunicació; Comunicació intercultural; Bilingüisme social i contacte de llengües; Discurs i societat; Cortesia lingüística; Llengua col·loquial i Disponibilitat lèxica.

 

La Fundació Ajudant a ajudar organitza 'Claus per llegir el món'

 
Salvador Giner va pronunciar una conferència en el cicle 'Claus per llegir el món', el passat 15 de maig
 

La Fundació Ajudant a Ajudar està organitzant el cicle de conferències "Claus per llegir el món", unes sessions que tracten d'apropar les persones a la situació internacional, per tal de crear xarxes de solidaritat no només de l’ajuda concreta i palesa, sinó també des del coneixement mutu de les realitats que ens envolten. L'objectiu d'aquestes accions és que l’actuació localitzada sigui fruit d’un coneixement del terreny en la qual s’inscriu la iniciativa programada. El passat 15 de maig el president de l'IEC, Salvador Giner, va ser un dels ponents de "Claus per llegir el món", on va pronunciar la conferència "En clau sociopolítica", en la qual va comentar els esdeveniments que han marcat la història contemporània i el procés de globalització del món. Totes les xerrades tenen lloc a l'Auditori del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (C. Montalegre 7, Barcelona).

 

 

Tercera Fira del Llibre i l'Autor Ebrencs

Els propers 3 i 4 de juny tindrà lloc la tercera Fira del Llibre i l'Autor Ebrencs a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre). Aquesta fira vol esdevenir la trobada anual de tots els autors, editors, llibreters, distribuïdors, entitats culturals, centres d'estudis, lectors i públic en general, on es farà difusió de les obres i els autors ebrencs, i on es podrà adquirir qualsevol llibre d'autor o de temàtica que pertanyi a les comarques de l'Ebre. La Fira intentarà aglutinar el màxim fons de paper imprès relligat vinculat a les Terres de l'Ebre.
A més, la Fira analitzarà, a través de taules rodones, els temes que afectin les parts implicades en la indústria cultural del llibre ebrenc.

Programa d'actes:

 

 

 

 

 

Convocatòries

L'Institut d’Estudis Catalans fa públic un concurs per a la publicació de la segona edició del Diccionari de la llengua catalana.

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/iva per a la delegació de Perpinyà.

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic de comunicacions i seguretat.

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans una plaça de Cap del Servei Editorial.

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans dues places d'analista informàtic/a

Més informació: