Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

Manifestació per la llengua occitana a Besiers

 

El proper 17 de març, tindrà lloc a la localitat de Besiers (Llenguadoc, França), una manifestació a favor de la llengua occitana convocada pel col·lectiu Manifestar per l'occitan, format, entre altres, per l'Institut d'Estudis Occitans.

Aquesta manifestació s'afegeix a altres iniciatives en aquest sentit, com la que es va celebrar l'octubre de 2005 i que va reunir més de deu mil persones a la ciutat de Carcassona.

Més informació:

 

 

 

 

La Fundació Tot Raval redissenya el butlletí

La Fundació Tot Raval, una plataforma de coordinació que engloba entitats, institucions, empreses i persones d'aquest barri, ha redissenyat –aprofitant que aquest mes se celebra el cinquè aniversari de la fundació– el butlletí d'activitats, el Tot Raval Informa, que, a partir d'ara, lluirà una nova imatge més innovadora i funcional.

Aquesta publicació, que es pot trobar al web de l'associació, inclou una llarga llista d'activitats organitzades per setmanes, així com un «Tema destacat», que en el número del mes de març és dedicat a la presentació del llibre Diagnòstic: infància, adolescència i famílies al Raval (que es va presentar el dimarts 6 de març passat a la seu de l'IEC), i la festa Tot Raval, que es durà a terme el proper divendres 16 de març a la plaça de les Caramelles de Barcelona.

Tot Raval Informa (març 2007):

 

L'Observatori de la Llengua actualitza l'informe sobre l'ús del català a les webs de municipis valencians

Lluís Català, professor de sociologia i membre de l'Observatori de la Llengua de la Universitat d'Alacant, ha realitzat l'Informe 2007 de l'Observatori de la Llengua, que fa una anàlisi detallada dels usos lingüístics dels webs dels ajuntaments del País Valencià. Aquest informe actualitza les línies d'investigació d'un estudi fet al 2005, i hi aprofundeix, i s'emmarca en les activitats que du a terme l'associació Webmàsters Independents en Català de Cultura i Àmbits Cívics (WICCAC), que manté un baròmetre de l'ús del català a Internet.

Pel que fa als usos lingüístics, pràcticament tots els municipis que es troben al domini lingüístic castellà, excepte dos, no utilitzen el català als webs municipals. Sobre els que es troben dins del domini lingüístic valencià, cal destacar que un 65,4 % dels ajuntaments hi incorporen el català, i un 82,3 %, l'espanyol. Això dóna com a resultat que el 48 % dels ajuntaments tenen el web bilingüe, el 35 %, unilingüe espanyol, i el 18 %, unilingüe català. Respecte del 2005, cal destacar el creixement dels webs bilingües i el fet que els unilingües en català es troben, sobretot, a les comarques de l'àrea metropolitana de València.

Més informació:

 

.

La xarxa CRUSCAT estrena butlletí

La CRUSCAT, una coordinadora científica dependent de l'Institut d'Estudis Catalans que aplega diversos centres i grups de recerca que treballen sobre la situació i l'evolució del català, acaba d'estrenar un butlletí electrònic. La nova publicació informa sobre les novetats de la xarxa, les publicacions i les dades de sociolingüística, i fa una selecció de notícies, congressos, premis i conferències de caire lingüístic.

Butlletí de la xarxa CRUSCAT

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d'analista informàtic/a

Més informació:

 

L’Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/iva per a les oficines de la Secció Filològica

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de redactor/a per al Gabinet de la Presidència

Més informació: