Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

Nous termes per al català

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (núm. 4812, de l'1 de febrer de 2007) recull més d'una cinquantena de nous termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT durant el segon quadrimestre de l'any 2006. El Consell Supervisor és l'òrgan que estableix la denominació dels neologismes científics i tècnics en llengua catalana. Els nous termes publicats pertanyen als àmbits dels esports, el comerç electrònic, les ciències de la vida i de la salut, l'economia i l'empresa, l'electrònica i la informàtica, els transports i el treball.

Entre les formes aprovades destaquen termes de l'àmbit dels esports de motor, com ara aturada a boxs (en anglès, pit stop), cotxe de seguretat (safety car, en anglès) i cursa d'acceleració (en anglès, drag racing, que denomina una cursa en què s'enfronten dos vehicles que han de recórrer una distància d'uns 400 metres en línia recta), o també, dins del mateix àmbit, boxs a través (en anglès, drive through) i stop and go, dos tipus de penalització en què poden incórrer els participants d'una cursa.

Nota de premsa del TERMCAT:

 

La Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals es manifesta en desacord amb la nova ubicació de les quatre columnes de Montjuïc

La Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals, el col·lectiu promotor de la restitució de les quatre columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc, ha fet públic el seu profund desacord amb la reubicació del Monument de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch.

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona proposa situar-lo a Montjuïc, "en una posició", segons assenyala la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals, "secundària, arraconat a un cantó de la font lluminosa, de perfil i no en la posició frontal original". Segons aquesta entitat, "és evident que quedaria, així, sense visibilitat, amagant el seu significat de Monument a les quatre barres de la nació catalana, raó per la qual el dictador Primo de Rivera les va fer enderrocar. L’esmentada ubicació i posició no pot ser considerada una restitució, sinó un intent vergonyant i lamentable de fer veure que es compleix, tot desvirtuant el seu simbolisme patriòtic, el manament del Parlament de Catalunya."

 

Es convoca el I Premi d'Assaig Ferrater Mora

La Ferrater Mora Foundation (Pennsilvània, EUA) i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, dirigida pel filòsof i membre de l'IEC Josep-Maria Terricabras, convoquen el I Premi d’Assaig Ferrater Mora.

El premi es concedirà al millor assaig original inèdit, que versi sobre qualsevol aspecte de l’obra de Ferrater Mora (filosofia, literatura, articulisme, cinematografia). La dotació del guardó és de sis mil euros i, a més, l’obra guanyadora serà publicada en la llengua original i, en tots els casos, en anglès.

La data límit de presentació dels treballs és el 31 de juliol del 2007. En el fulletó que us adjunto hi podreu consultar les bases completes del premi.

Bases del Premi:

 

 

.

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d'analista informàtic/a

Més informació:

 

L’Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/va per a les oficines de la Secció Filològica

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de redactor per al Gabinet de Presidència

Més informació:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f