Agenda
 

dijous
15  desembre  2022

Les ciutats mediterrànies. Realitat i miratge

La jornada començarà amb les intervencions de Klaus Herbers, president de la Unió Acadèmica Internacional (UAI); Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC); Ramon Pinyol, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, i Flocel Sabaté, responsable del projecte. Seguidament, tindrà lloc la sessió «Ciutats i Mediterrània. Línies de recerca», presidida per Antoni Riera, de la Universitat de Barcelona i membre de l’IEC.

Després d’una pausa, la jornada continuarà a les 12.15 h amb una taula rodona titulada «Ciutats i Mediterrània. Problemàtiques obertes», coordinada per Joandomènec Ros. Hi intervindran: Xavier Aragall (Institut d’Estudis de la Mediterrània), Gemma Aubanell (Generalitat de Catalunya), Andreu Domingo (Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona i IEC), Oscar Monteverde (Centre d’Estudis i Documentació Internacional de Barcelona) i Josep Canals (Medcities).

A la tarda, a partir de les 16.30 h, tindrà lloc la segona taula rodona titulada «El projecte de recerca sobre ciutats de la Mediterrània. Un repte per a les acadèmies» (en línia). En aquest cas, la coordinació serà a càrrec de Flocel Sabaté i hi intervindran: Flocel Sabaté (IEC), Andreas Külzer, Mihailo Popovic (Acadèmia Austríaca de Ciències), Boban Petrovski (Acadèmia de Macedònia de Ciències i Arts), Abdallah Al-Naggar (Acadèmia de Recerca Científica i Tecnologia d’Egipte) i Marco Guardo (Acadèmia Nacional dels Linxs).

Finalment, a les 18.30 h, es faran les conclusions i, tot seguit, la cloenda.
 

Més informació i programa complet.
 

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC

Hora:9 h 

Organització: Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC i Unió Acadèmica Internacional