Agenda
 

dijous
8  octubre  2020

Presentació de l’Informe sobre la cohesió social a la Catalunya del segle XXI

L’Informe sobre la cohesió social a la Catalunya del segle XXI ha estat coordinat i dirigit per Salvador Cardús, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i hi han intervingut deu investigadors i una vintena d’experts. 

L’interès públic per la cohesió social ha anat guanyant importància a mesura que s’ha anat observant l’avenç recent i global dels processos de segmentació comunicativa, de polarització ideològica o de desigualtat econòmica, entre d’altres. Particularment, a Catalunya s’hi ha afegit la preocupació per l’ús polític que s’ha fet d’una suposada fragmentació de la societat catalana arran de la creixent demanda sobiranista.

És per totes aquestes raons que la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC va considerar oportú promoure l’elaboració d’un informe per tal que s’estudiés quina havia estat l’evolució d’aquesta cohesió en els primers vint anys del segle XXI a Catalunya. Aquest informe presenta una síntesi dels vuit treballs duts a terme pels autors, la versió completa dels quals es pot consultar aquí.

Accés a la presentació virtual:

https://us02web.zoom.us/j/89087862653?pwd=TVpKZUhOQUlYck92TnRiUkF2b1Z0UT09

ID de reunió: 890 8786 2653

Codi d’accés: #44daq

Lloc: Virtual

Hora:11.30 h 

Organització: Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC