Agenda
 

divendres
22  novembre  2019

Jornades d’estudi La catedral romànica de Barcelona

Els dies 22 i 23 de novembre tindran lloc aquestes jornades d’estudi entorn de la seu romànica de Barcelona, que, dedicada el 18 de novembre de 1058, va ser un dels grans edificis de la Catalunya del seu temps. Malgrat això, és un dels més mal coneguts. De fet, s’han conservat molt poques restes materials de l’església. Per aquest motiu, algunes de les hipòtesis de restitució difoses fins avui no podien comptar amb fonaments adients.

Aquestes jornades, coorganitzades per la Catedral de Barcelona i el grup de recerca consolidat Edificis i Escenaris Religiosos Medievals a la Corona d’Aragó, tenen com a objectiu reunir i revisar les dades disponibles sobre l’edifici i el seu entorn físic i institucional, tant les notícies conegudes des d’antic com les obtingudes més recentment. El propòsit és oferir una visió tan acurada com sigui possible de la seva realitat física, del seu context institucional i del seu impacte en la història de la ciutat i del país.

Programa.
 

Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’IEC

Hora:9 h 

Organització: grup de recerca consolidat Edificis i Escenaris Religiosos Medievals a la Corona d’Aragó, Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona (IRH-UDG) i Catedral de Barcelona, amb la col·laboració dels Amics de l’Art Romànic de l’IEC