Agenda
 

dimecres
16  octubre  2019

III Jornada per a l’Aprofitament dels Aliments i la Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament

La revisió recent de la legislació europea sobre residus, adoptada el maig del 2019 dins el Pla d’Acció d’Economia Circular, obliga els estats membres a establir mesures per a prevenir i reduir els residus alimentaris en totes les baules de la cadena alimentària i, en particular, a monitorar i informar dels nivells de generació de residus alimentaris. En aquesta línia, des de Catalunya, s’estan impulsant diferents iniciatives per a prevenir i reduir les pèrdues i el malbaratament d’aliments.

Durant la Jornada, debatrem sobre la metodologia de quantificació dels residus alimentaris adoptada per la Comissió Europea, presentarem la Guia per a la implantació d’un pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari a les empreses agroalimentàries, parlarem sobre la proposició de llei sobre la reducció del malbaratament alimentari a Catalunya i coneixerem els projectes guanyadors de la hackató pagesa.

Clourà l’acte Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Programa.

Lloc: Sala Prat de la Riba de l’IEC

Hora:9.15 h 

Organització: Generalitat de Catalunya, Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA)