Agenda
 

dimecres
9  octubre  2019

Inauguració de l’exposició «La taula periòdica a l’IEC»

La inauguració anirà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l'IEC; Alícia Casals, presidenta de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC; Carles Bo, president de la Societat Catalana de Química i Pilar Gonzàlez, comissària de l'exposició i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia.

Un cop acabats els parlaments tindrà lloc una visita guiada a l'exposició a càrrec de Jordi Lloreca, comissari de l'exposició i Marc Boada, divulgador científic.

Del 9 al 31 d’octubre de 2019 tindrà lloc aquesta exposició única en la qual trobareu un recull exhaustiu dels elements químics. Dels noranta elements que es poden trobar a la Terra, n’hem triat prop de seixanta que són especialment rellevants per la importància científica, tecnològica i, sobretot, didàctica que tenen.

Hi podreu veure representats els principals grups de la taula: metalls, semimetalls, no-metalls i gasos nobles. Comprovareu per què la taula es diu periòdica. A més, durant la visita farem experiments sorprenents, veurem que les diferències de densitat entre els metalls poden arribar a ser espectaculars, parlarem de minerals que causen conflictes bèl·lics i explicarem fins a quin punt la química, la sostenibilitat i l’ecologia van de bracet. Paral·lelament, en els panells de l’exposició també podreu conèixer les dones científiques que han descobert elements químics o que han contribuït significativament al desenvolupament de la taula periòdica.

Per a realitzar el recorregut de la mostra, podeu concertar una visita del vostre grup aula d’una durada aproximada d’una hora. L’activitat s’adreça fonamentalment als alumnes d’ESO i batxillerat, tot i que els joves de cicle superior de primària també la trobaran interessant. Consulteu tota la informació en el web de l’exposició.

Recordeu que per a les visites comentades cal inscriure’s prèviament per mitjà del formulari específic que hi ha al web.

Lloc: IEC

Hora:18 h 

Organització: Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC