Agenda
 

dilluns
23  setembre  2019

4a edició de Science needs you!

Torna una nova edició de Science needs you! (SNY), l’esdeveniment de divulgació científica organitzat per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC).
Com en les edicions anteriors, l’objectiu és reflectir el fet que la nostra societat no es podria entendre sense la ciència i la tecnologia i, per tant, en són una part indissociable i pertanyen a la nostra cultura. És per això que, des de SNY, volem apropar la recerca de frontera al públic general, mostrant-ne l’impacte social i econòmic, però també volem presentar la recerca científica com una part integral de la cultura, com un procés creatiu similar al d’altres disciplines humanes, en particular al de les arts.

El tema d’aquesta quarta edició és la segona revolució quàntica. Grans experts ens mostraran com la ciència més bàsica pot donar lloc a grans avenços tecnològics de gran impacte per a les nostres vides, com les telecomunicacions, la informàtica, la seguretat de dades, etc. El personatge històric protagonista d’aquesta edició de SNY és una científica que ha rebut dos premis Nobel: Marie Skłodowska Curie, pionera de la recerca en radioactivitat, entorn de la qual es vertebraran activitats artístiques i humanistes.

Les activitats de SNY tindran lloc al Teatre Museu Dalí de Figueres, al Museu de la Tècnica de l’Empordà, a la llibreria Vitel·la de l’Escala, a l’Auditori Caputxins de Figueres i al Museu d’Arqueologia de Catalunya - Empúries durant diversos dies.
 

Lloc: Teatre Museu Dalí de Figueres

Hora:19 h 

Organització: Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Figueres, Ajuntament de l’Escala, Diputació de Girona, Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Fundació Gala-Salvador Dalí, Obra Social La Caixa, Institut d’Estudis Catalans, Societat Catalana de Tecnologia, Societat Catalana de Física, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Museu d’Arqueologia de Catalunya.