Agenda
 

dilluns
9  setembre  2019

Presentació de la Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana a la 37a Setmana del Llibre en Català

L’acte de presentació de la Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana (GBU), editada per la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), consistirà en una conversa entre M. Josep Cuenca, directora de l’obra, i l’escriptor Màrius Serra, tots dos membres de la Secció Filològica. 

Aquesta gramàtica, que estarà disponible a les llibreries a partir del dimecres 4 de setembre, és una obra normativa i descriptiva que s’adreça al públic no especialitzat i molt específicament al món de l’Administració, dels mitjans de comunicació i de l’ensenyament. S’ha concebut com un manual de consulta que orienti en la interpretació i l’aplicació de la normativa de l’IEC. 

Amb la publicació de la GBU es completa el conjunt de gramàtiques institucionals de l’IEC, que parteix de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC, 2016) i segueix amb la Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC, 2018), gramàtica en línia consultable a l’adreça https://geiec.iec.cat, la qual és la font directa de la GBU i amb la qual es complementa.

Podeu veure una breu presentació de la GBU aquí.

Lloc: Escenari número 2 de la Setmana del Llibre en Català (avinguda de la Catedral, Barcelona)

Hora:18.45 h 

Organització: Secció Filològica de l’IEC