Agenda
 

dimecres
9  octubre  2019

Exposició «La taula periòdica a l’IEC»

Del 9 al 31 d’octubre de 2019 tindrà lloc aquesta exposició única en la qual trobareu un recull exhaustiu dels elements químics. Dels noranta elements que es poden trobar a la Terra, n’hem triat prop de seixanta que són especialment rellevants per la importància científica, tecnològica i, sobretot, didàctica que tenen.

Hi podreu veure representats els principals grups de la taula: metalls, semimetalls, no-metalls i gasos nobles. Comprovareu per què la taula es diu periòdica. A més, durant la visita farem experiments sorprenents, veurem que les diferències de densitat entre els metalls poden arribar a ser espectaculars, parlarem de minerals que causen conflictes bèl·lics i explicarem fins a quin punt la química, la sostenibilitat i l’ecologia van de bracet. Paral·lelament, en els panells de l’exposició també podreu conèixer les dones científiques que han descobert elements químics o que han contribuït significativament al desenvolupament de la taula periòdica.

Per a realitzar el recorregut de la mostra, podeu concertar una visita del vostre grup aula d’una durada aproximada d’una hora. L’activitat s’adreça fonamentalment als alumnes d’ESO i batxillerat, tot i que els joves de cicle superior de primària també la trobaran interessant. Consulteu tota la informació en el web de l’exposició https://exposicio-taula-periodica.iec.cat. Recordeu que per a les visites comentades cal inscriure’s prèviament per mitjà del formulari específic que hi ha al web.

Lloc: Institut d’Estudis Catalans

Hora: 

Organització: Societat Catalana de Química