Agenda
 

dimarts
26  marÁ  2019

Lliçons de la Càtedra

Les Lliçons de la Càtedra van néixer l’any 2012 com una activitat de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, amb el propòsit de convidar cada any una persona que expliqui la seva experiència creadora, docent o investigadora al llarg de la seva vida acadèmica o professional. 

Enguany, Josep Massot i Muntaner, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l'IEC, professor, assagista i editor, n’és el convidat. L’han precedit la llatinista i professora Dolors Condom (2012), l’escriptor i periodista Narcís-Jordi Aragó (2013), el poeta i pintor Narcís Comadira (2014), el llibreter i agitador cultural Guillem Terribas (2015), l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó (2016), l’escriptor i dramaturg Jordi Coca (2017), i l’escriptora i traductora Carme Arenas (2018), que han estat convidats en les edicions anteriors. 

Llicenciat en Filologia Romànica, el pare Massot va ser professor a la Universitat de Barcelona i és un dels més grans estudiosos i més prolífics de la llengua i literatura catalanes. Des de l’any 1971 és director de publicacions de l’Abadia de Montserrat, l’entitat editorial en exercici més antiga d’Europa, i conservador del fons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, els dos temes sobre els quals versaran les seves lliçons. Entre d’altres, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes com a reconeixement a la seva dedicació a la cultura catalana. 

La inauguració serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació aquí i aquí.

Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora:16.30 h 

Organització: Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada