12/02/2010

Les Terceres Jornades Catalanes de Revistes Científiques, a l'IEC el 4 i 5 de març


L'objectiu  d'aquestes jornades és dotar de nous recursos als editors de revistes científiques per tal de millorar  les seves publicacions. Enguany, les jornades se centraran en l'edició electrònica de les revistes científiques i en els projectes i les iniciatives d'accés obert. El termini d'inscripció finalitza el 25 de feber.

Enguany, el programa de les Jornades Catalanes de Revistes Científiques, que per tercer any organitza l'Institut d'Estudis Catalans, es divideix en tres sessions: «Univers digital», «Experiència de revistes» i «Gestió dels continguts». Dijous 4 de març al matí, Luis Collado, responsable de Google Books España, parlarà sobre la visibilitat de la producció editorial espanyola a Internet. En aquesta primera sessió també es valorarà el funcionament de l’Hemeroteca Científica Catalana i s’analitzarà la presència de les revistes científiques catalanes en el context internacional.

A la tarda, s’examinaran les experiències de les revistes Educació Química - EduQ, Enseñanza de las Ciencias, Geologica Acta i Scientia Marina, i s’explicarà com han assolit l’èxit que tenen. Dimecres 5 de març es discutiran les diverses parts del procés editorial: les relacions entre els editors i els autors, l’avaluació per experts i la presa de decisions en l’acceptació d’articles. La conferència final versarà sobre la revista Mètode, de la Universitat de València, i es clourà l’acte amb una discussió general en què es recolliran les conclusions principals i les perspectives de futur.

 


 

1...678910...271