04/05/2022

Diversos membres de l’IEC, guardonats per la seva trajectòria


El Ple extraordinari del 27 d’abril de 2022 de l’Institut d’Estudis Catalans va felicitar diversos membres de la institució pels premis, nomenaments i reconeixements que han rebut. Us en fem un recull en aquesta notícia. 

Enoch Albertí Mercè Barceló, membres de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, han estat designats pel Ple del Parlament de Catalunya membres del Consell de Garanties Estatutàries. 

Ramon Gomis de Barbarà, membre de la Secció de Ciències Biològiques, ha rebut el Premi Saó de Ponent de textos teatrals per l’obra Només els corbs van tips. El premi és una iniciativa de l’entitat cultural de Mollerussa Saó de Ponent i té el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Mollerussa.

Jordi Llorca, membre de la Secció de Ciències i Tecnologia, per la decisió de la Unió Astronòmica Internacional de batejar amb el seu nom un asteroide (el 2013 WD1, descobert per l’astrònom Josep Maria Bosch), en reconeixement de la seva contribució a l’estudi dels meteorits a Catalunya. 

Joan-Francesc Mira, membre de la Societat de Filosofia i Ciències Socials, ha estat nomenat pel consell de govern ordinari de la Universitat d’Alacant doctor honoris causa, a iniciativa del departament de filologia catalana de la Facultat de Filosofia i Lletres d’aquesta universitat. 

Joaquim Mallafrè, membre de la Secció Filològica, rebrà el primer premi a la trajectòria en l’àmbit de la traducció Montserrat Abelló, un guardó honorífic que s’incorpora enguany als Premis Literaris Ciutat de Tarragona. D’altra banda, l’Ajuntament de Reus el nomenarà fill il·lustre de la ciutat, en reconeixement de la seva trajectòria com a professor de literatura i traductor, i per la seva dedicació i compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat. 

Jaume Cabré, membre de la Secció Filològica, va ser homenatjat el 27 d’abril passat a l’Ateneu Barcelonès, tres dies abans del seu setanta-cinquè aniversari i després que al setembre de l’any passat fes deu anys de la publicació de Jo confesso, una «novel·la de novel·les». L’ Ateneu va voler «celebrar la trajectòria d’un narrador inspirat, tenaç, amb talent i amb consciència de l’ofici». 

Carlota Solé, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, ha ingressat el 26 d’abril de 2022 a la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques.  

Josep Vallverdú, membre de la Secció Filològica, va ser homenatjat el 30 de març passat amb motiu de la presentació del seu llibre El vuitè nan, en un acte organitzat per Enciclopèdia Catalana i La Galera que va tenir lloc a l’IEC. 

Mariàngela Vilallonga, membre de la Secció Filològica, va pronunciar la seva lectio ultima en el marc de l’acte acadèmic amb què la UdG la va homenatjar el proppassat 4 d’abril amb motiu de la seva jubilació. 


 

1...678910...268