07/09/2022

Alícia Casals i Laura Folch, protagonistes de la Diada a l’IEC


Com cada any, l’IEC celebrarà la Diada Nacional de Catalunya al Pati de la Casa de Convalescència. Alícia Casals, presidenta de la Secció de Ciències i Tecnologia, i la violoncel·lista Laura Folch seran les protagonistes de la Diada d’enguany. La presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, Teresa Cabré, obrirà l’acte a les 12 del migdia.

La presidenta de l’IEC inaugurarà l’acte amb la presentació de la conferenciant, Alícia Casals, i posarà en relleu que la ciència i la tecnologia són disciplines indispensables en l’evolució social i cultural. Alícia Casals i Gelpí és enginyera industrial, doctora en informàtica, membre numerària de l’IEC i presidenta de la Secció de Ciències i Tecnologia.

El discurs de Casals porta per títol Coneixement i emprenedoria, un tret de la identitat catalana i un trampolí a la llibertat. Alícia Casals reivindica que la ciència i la tecnologia són encara poc visibles en els actes culturals i per això fa una reflexió sobre la història i l’esperit lluitador i emprenedor de la societat catalana en la seva vessant científica. 

Laura Folch farà la cloenda de l’acte interpretant, entre altres peces, Els segadors. Folch és violoncel·lista i professora de música amb una llarga trajectòria en diversos camps musicals i especialitzada en música antiga, encara que també s’ha endinsat en altres estils com el pop, el flamenc i les músiques tradicionals d’arreu del món. 

 


 

1...56789...268