29/09/2011

Es presenta a l'IEC Josep Maria Puig Salellas. En homenatge


«Josep Maria Puig Salellas se sentia orgullós, especialment, de pertànyer a tres institucions: la Universitat de Barcelona, la Fundació Noguera i l’Institut d’Estudis Catalans». Rosa Puig, filla de Puig Salellas, notari i membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, ha definit així el sentiment de pertinença del seu pare a l’IEC, la institució que aquest vespre ha acollit la presentació de l’obra Josep M. Puig Salellas. En homenatge. El llibre recull les intervencions que es van fer durant l’acte d’homenatge que se li va retre a l’IEC el 19 de març de 2009, gairebé dos anys després de la seva mort, així com una semblança personal amb la bibliografia i altres mèrits i diverses col·laboracions.

L’acte ha estat presidit per la consellera d’ensenyament, Irene Rigau, i el president de l'IEC, Salvador Giner, i ha comptat amb les intervencions de Josep Cruanyes, president de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’IEC; José Alberto Marín, vicedegà del Col·legi de Notaris de Catalunya; Juan José López Burniol, president de la Fundació Noguera, i Rosa Puig, la seva filla. De Puig Salellas, López Burniol ha destacat que, segurament, «el punt en què la seva tasca ha estat més determinant per l’avenir del poble català ha estat la seva aportació en relació amb la llengua catalana».

El llibre inaugura la col·lecció «Miscel·lània», pensada per a homenatjar juristes catalans amb una activitat multidisciplinària, com és el cas de Puig Salellas, que es va dedicar al dret notarial, al dret civil català, al dret lingüístic i a la història del dret, però també va ser humanista, acadèmic, escriptor, crític, membre de l’IEC i, sovint, també president de nombroses institucions. En tots aquests àmbits, tal com s’afirma en la presentació del llibre, «ha deixat empremta i en alguns casos l’indiscutible mestratge, amb una molt notable producció bibliogràfica, sense oblidar les nombroses conferències i altres activitats que va dur a terme per a defensar i difondre el nostre dret i les nostres institucions».
 

 


 

1...45678...266