22/11/2010

Els correctors del Dictat en Català de Perpinyà visiten l’IEC


Una trentena de professors de català de la Catalunya del Nord han visitat avui l’Institut d’Estudis Catalans, convidats per la institució, per commemorar el desè aniversari del Dictat en Català de Perpinyà. Aquesta és la primera d’un seguit de visites de grups de professionals i d’estudiosos, promogudes pels diversos responsables de les seus de l’IEC, amb l’objectiu d’apropar-los a l’Institut i als diferents projectes que s’hi desenvolupen.

El vicepresident de l’IEC, Joandomènec Ros, i el president de la Secció Filològica, Isidor Marí, han donat la benvinguda als professors que han visitat avui la Casa de Convalescència, seu de l’IEC a Barcelona. En el decurs de la visita han pogut conèixer de primera mà alguns dels principals projectes de la Secció Filològica, especialment els realitzats des de les Oficines Lexicogràfiques (el Diccionari de la llengua catalana) i des de l’Oficina d’Onomàstica, amb una atenció especial al Nomenclàtor toponímic de la Catalunya del Nord.

El Dictat en Català aplega centenars de participants de la Catalunya del Nord des del 2000, any en què es va celebrar la primera edició. L’Institut Font Nova de la Vila de Perpinyà és l’entitat que organitza el Dictat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.
 


 

1...263264265266267268