22/10/2019

L’escriptor Raimon Portell, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2019 amb la novel·la Camins d’aigua


El jurat del guardó, del qual forma part Màrius Serra com a representant de l’Institut d’Estudis Catalans, ha valorat «el bon pols literari» de l’autor. El premi, que entrega el Ministeri de Cultura, està dotat amb vint mil euros. L’obra guanyadora, que és la segona entrega de la trilogia «La llum d’Artús», ja havia rebut el Premi Llibreter 2019 en la categoria de literatura catalana infantil i juvenil.

Filòleg i professor, Portell és autor també de les novel·les juvenils Una cançó de Cap Verd, L’ombra de Venècia i El somni del jaguar, així com dels assajos Els mestres de la República, Els mestres de la República en imatges i Marta Mata. El camí de l’escola. Amb el conte Vull una corona!, va guanyar el 2005 el Premi Crítica Serra d’Or.

A banda de la trajectòria literària, Portell ha col·laborat amb les revistes El Mundo de los Pirineos, Viajes National Geographic, Descobrir Cuina i Sàpiens, entre d’altres, com també amb alguns diaris. Ha estat director de la revista Descobrir Catalunya i cap de redacció d’Infància i d’Altaïr. Per la seva tasca ha rebut dos premis de periodisme.


 

1...263264265266267268