26/04/2022

Teresa Cabré es reuneix amb Francina Armengol, presidenta del govern de les Illes Balears


El dilluns 25 d’abril, la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, va anar a Palma a reunir-se amb diferents personalitats, com ara Francina Armengol, presidenta del govern de les Illes Balears.

Francina Armengol va rebre la presidenta de l’IEC al Consolat de Mar, seu de la presidència del govern balear. Durant la reunió, en la qual també van participar Nicolau Dols, president de la Secció Filològica de l’IEC; Miquel Company, conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i Damià Pons, delegat de l’IEC a Palma, van debatre les possibilitats que el govern balear participi en el sosteniment de l’IEC, fet que ja es va fer en el passat arran del conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions l’any 2000, un acord que es va perdre anys després. Així mateix, Armengol va acceptar la invitació de Cabré a la inauguració del pròxim curs de l’Institut, que tindrà lloc a la tardor.

A la tarda, la presidenta de l’IEC es va reunir amb Miquel Àngel Sureda, secretari autonòmic d’Universitat, Investigació i Política Lingüística, i Beatriu Defior, directora de Política Lingüística, amb qui van convenir que cooperarien per dur a terme el nou diccionari normatiu que l’Institut vol començar l’any 2023.

La presidenta de l’IEC també va parlar sobre el futur diccionari normatiu amb Jaume Jesús Carot, rector de la Universitat de les Illes Balears, institució que representa el punt de referència d’assessorament lingüístic del govern balear, en la reunió protocol·lària que va tenir lloc al matí. Cabré, a més, va proposar que la Xarxa Vives d’Universitats, que representa un conjunt de vint-i-dues universitats dels territoris de parla catalana i de la qual Carot n’és vicepresident, intervingui en l’elaboració del diccionari.


 

1...256257258259260...262