18/05/2021

Josep M. Mestres i Serra dona el seu fons a l’IEC


El passat 12 de maig va tenir lloc l’acte de donació del Fons Josep M. Mestres i Serra a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), amb un total de 808 obres, entre llibres, revistes, opuscles i altres documents relacionats amb la llengua i la cultura catalanes.

Aquestes obres, provinents de la biblioteca particular de Josep M. Mestres, s’han anat dipositant a la biblioteca del Servei de Correcció Lingüística durant el període en què ell ha estat cap del Servei.

Entre les obres donades hi ha una vuitantena de diccionaris, una desena d’obres de fraseologia, una seixantena de vocabularis especialitzats, una vintena de lèxics d’especialitat, una vintena de gramàtiques, una trentena de manuals gramaticals i una cinquantena de manuals, llibres d’estil i criteris de redacció i correcció. Destaquen els exemplars del Curs superior de gramàtica catalana (Jeroni Marvà, 1985), Lleures i converses d’un filòleg (Joan Coromines, 1983) o The spirit of Catalonia (Josep Trueta, 1946), entre d’altres.

L’IEC es compromet a integrar aquest fons a l’Arxiu de l’Institut i a posar-lo a disposició dels investigadors i del públic en general, entre d’altres.


 

1...232233234235236...266