04/10/2018

Els membres de l’IEC Mila Segarra i Jordi Mir, Premi Pompeu Fabra per la seva contribució a la projecció social de la llengua


El jurat dels VII premis Pompeu Fabra, presidit per la consellera de Cultura, Laura Borràs, ha fet públics els premiats corresponents a l’any 2018. Els guardonats són els professors Mila Segarra i Neira i Jordi Mir i Parache, membres de la Secció Filològica de l’IEC, que l’han obtingut ex aequo en la categoria de trajectòria professional, científica o cívica; l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, que ha obtingut el Premi Pompeu Fabra en la categoria de projecció i difusió de la llengua catalana; König, en la categoria socioeconòmica; l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, en la de comunicació i noves tecnologies; el presentador i cantant Halldór Már, en la categoria d’incorporació a la comunitat lingüística catalana, i el voluntari Ramon Rom Sagristà, en la de voluntariat lingüístic.

El guardó dels set premis consisteix en un bust de bronze, obra de l’escultor Manuel Cusachs, i en una sèrie de litografies numerades i signades pel mateix autor per a les entitats que reben el reconeixement especial.

Amb els premis Pompeu Fabra, el Departament de Cultura —per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística— reconeix i premia les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixen a la projecció social de la llengua catalana i, fent públic aquest reconeixement, fomenta l’acció de la societat civil en l’impuls del català en els sectors de regulació privada.

L’acte se celebrarà el dia 23 d’octubre, a les 18 hores, a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya. El presidirà la consellera de Cultura, Laura Borràs, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. Durant l’acte també es lliurarà el V Premi Robèrt Lafont, que reconeix persones o entitats que s’han distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del domini lingüístic. El guardonat amb el Premi Robèrt Lafont es coneixerà properament.

Enguany, el lliurament dels premis s’inscriurà en la commemoració de l’Any Fabra, els cent cinquanta anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana.
 


 

123456...268