Agenda

dimarts  23 juliol 2019
10 h
XI Seminario sobre Alimentación y Estilos de Vida Saludables: «Nuevos desarrollos, nuevas demandas»

dimarts  23 juliol 2019
17 h
Acte de presentació del llibre La relació entre les propietats dels elements i llur pes atòmic, de Dmitri Ivànovitx Mendeléiev

dissabte  27 juliol 2019
19.30 h
El Club de la Lliris


:: Més activitats ::
 
01/07/2019
Investigadors de tot el país es reuneixen en la XIX Jornada de Biologia Evolutiva

El divendres 28 de juny es va celebrar a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la XIX Jornada de Biologia Evolutiva, organitzada per la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’IEC. Durant l’acte es va entregar el XII Premi Antoni Prevosti de Biologia Evolutiva, que fomenta la recerca dels investigadors més joves i que enguany s’ha atorgat a Eduard Ocaña Pallarès, de l’Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC) de Barcelona. 

La Jornada de Biologia Evolutiva és una bona oportunitat anual perquè professionals d’aquest camp presentin els seus treballs i tinguin contactes que poden desembocar en noves col·laboracions. 

Aquest any els dos ponents convidats va ser Stefano Mona, de l’Institut de Systématique, Évolution, Biodiversité (SYEB, UMR 7205), de París, i Marc Martí-Renom, professor investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

Stefano Mona, que estudia com es poden explotar els marcadors genètics per a reconstruir la demografia de la població, va oferir la conferència titulada «Estructura de la població: fins a quin punt ens hem de preocupar?». Per la seva banda, Marc Martí-Renom va parlar sobre genòmica 3D.

 

XII Premi Antoni Prevosti 

Durant la Jornada es va fer entrega del XII Premi Antoni Prevosti de Biologia Evolutiva, que té per objectiu fomentar la participació i la discussió de la recerca dels joves investigadors, tant predoctorals com postdoctorals, en tots els camps de la biologia evolutiva. El Premi, instaurat l’any 2007, reconeix la millor comunicació de la jornada presentada per un jove investigador. 

Enguany, el guardó ha estat per a Eduard Ocaña Pallarès, de l’Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC) de Barcelona. El premi l’atorga la Secció de Biologia Evolutiva de la SCB a la millor presentació d’un investigador jove a la Jornada de Biologia Evolutiva. Ocaña és investigador predoctoral del grup Multicellgenome, liderat pel doctor Iñaki Ruiz Trillo.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Esteve Llop

Catàleg dels líquens de la Garrotxa

 

A cura de Josep Camps Arbós i Maria Dasca

La narrativa catalana al segle XXI. Balanç crític

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència