12/02/2013 Josep Vallverdú, escriptor i membre de l'IEC, és homenatjat en el seu norantè aniversari Quaranta-cinc títols de literatura infantil i juvenil són prou per a convertir Josep Vallverdú (Lleida, 1921) no solament en un clàssic sinó també en un dels escriptors més prolífics i guardonats en aquest vessant literari. La seva obra, però, va molt més enllà: inclou una extensa obra assagística, llibres de viatges i llibres dedicats a l’ensenyament, obres de narrativa per a adults i un bon nombre d’articles. Amb motiu del norantè aniversari de l’autor de Rovelló, la Diputació de Lleida, per mitjà de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha organitzat per a aquest 2013 diversos actes per a homenatjar l’escriptor i membre de la Secció Filològica de l’IEC. «La llengua com a eina d’ofici» és el títol de la conversa que es va celebrar el 12 de febrer a l’IEC, a càrrec de Joan Veny i Gemma Rigau, membres de la Secció Filològica, moderada pel periodista i membre també de la Secció Joaquim M. Puyal, i en què va intervenir Josep Vallverdú. Van obrir l’acte Salvador Giner, president de l’Institut, i Josep M. Solé Sabaté, director de l’IEI.
[+]
|
11/02/2013 Es presenta a l’IEC el llibre Ciència i universitat a Catalunya. Projecció de futur Ciència i universitat a Catalunya. Projecció de futur és el títol de l’obra editada per David Bueno, professor del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona (UB), i publicada per Publicacions i Edicions de la UB en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans. L’obra és prologada per Claudi Mans, catedràtic emèrit d’Enginyeria Química de la UB, que perfila un panorama qualitatiu i quantitatiu de la situació actual de la recerca i el desenvolupament a Catalunya. El llibre es va presentar l'11 de febrer, a l'IEC, en un acte presidit per Joandomènec Ros, vicepresident de l’Institut, en què van intervenir David Bueno i Claudi Mans i que va incloure un debat amb alguns dels autors del llibre.
[+]
|
05/02/2013 Un web recull la documentació dels Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana des de 1913 Els Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana (CMBLC) compleixen cent anys. Des del 1913, aquestes reunions científiques han convocat periòdicament professionals i estudiants de les diverses branques de les ciències de la vida i de la salut de tots els països de llengua i cultura catalanes i han produït nombroses publicacions, principalment llibres de ponències i d’actes, amb un total de més de deu mil pàgines. Ara, tota aquesta documentació s’ha digitalitzat i està accessible al web http://taller.iec.cat/cmibllc/, gràcies a la iniciativa de la Fundació Alsina i Bofill —encarregada d’organitzar els congressos des del 1998—, amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), mitjançant un projecte de recerca desenvolupat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica, filial de l'Institut.
[+]
|
Cerca notícies
|