Pàgina principal de l'IEC
Youtube iec Seguiu l'IEC a Twitter facebook Flickr

  Agenda

Cerca activitats

dilluns  21 gener 2019
18.30 h

Conferència Ciència i tecnologia a Catalunya, avui i demà: Where next for Catalonian Science?

dilluns  21 gener 2019
19 h
Conferència del cicle Gòtic a l’abast

dilluns  21 gener 2019
19 h
Conferència de Jordi Caballé sobre les aportacions del Premi Nobel Paul Romer

dimecres  23 gener 2019
19 h
Conferència Física a tot arreu: fins i tot a l’òpera

dijous  24 gener 2019
18.30 h
Presentació del llibre: Paisatges després de la batalla: geografies de la crisi immobiliària

dijous  24 gener 2019
19 h
Conferència del cicle Objectes perduts. Explicar i exposar ciència a museus i altres llocs públics

divendres  25 gener 2019
10 h
II Jornada del Corpus Textual de la Catalunya Nord

dissabte  26 gener 2019
18 h
Club de lectura 

dilluns  28 gener 2019
18 h
Seminari Raimon Bonal

dilluns  28 gener 2019
19 h
Conferència del cicle Romànic a l’abast


:: Més activitats ::
29/06/2011
Nou acadèmics dels àmbits de la ciència i la tecnologia, la filosofia i les ciències socials i la filologia s’incorporen a l’IEC

El Ple de l’IEC va aprovar dilluns, 27 de juny, la incorporació de Miquel Canals i Artigas, Àngel Messeguer i Peypoch i Antoni Olivé i Ramon a la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, com a membres numeraris, i de Jaume Casals i Pons, Josepa Cucó i Giner, Carles-Enric Riba i Campos i Xavier Vives i Torrents a la Secció de Filosofia i Ciències Socials, també com a membres numeraris. D’altra banda, es va nomenar Montserrat Guibernau i Berdun, com a membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, i Denise Boyer, com a membre corresponent de la Secció Filològica.

[+]

Facebook mail

27/06/2011
El Corpus del patrimoni culinari català, que recull més d’un miler de receptes de cuina catalanes, es presenta a l’IEC

Com es pot fer una bona escudella barrejada? Quin és el secret d’un bon empedrat? A més de la fruita confitada, quins són els ingredients indispensables per a preparar una coca de Sant Joan? Les respostes es poden trobar a les pàgines del Corpus del patrimoni culinari català, el receptari de la gastronomia catalana més complet que s’ha fet fins ara. El llibre recull 1.136 entrades, les quals formen part de la història de la gastronomia del país, com poden ser el pollastre amb escamarlans, l’arròs a la cubana o les mandonguilles amb sèpia i pèsols. Aquesta obra, editada per l'Institut Català de la Cuina, es presentarà demà, dimarts 28 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

[+]

Facebook mail

21/06/2011
La posició de les llengües mitjanes en el món científic i acadèmic i els reptes que han d’afrontar, a debat a l'IEC

L’entrada a la societat postindustrial i globalitzada ha generat nous reptes i contradiccions per al català com a llengua científica. D’una banda, les universitats són una de les institucions socials que incorporen més no catalanoparlants a l’ús actiu del català i, en un context d’unió europea, el món universitari contribueix a la internacionalització de les societats catalanòfones. De l’altra, el món de la recerca s’ha decantat de manera massiva cap a l’anglès. Aquest fet, sumat a l’alt grau de mobilitat en els àmbits científics i investigadors i la rapidesa dels canvis, ha fet que la realitat sociolingüística del món científic en les societats catalanòfones sigui plena d’incerteses i dubtes. Els casos del català, el suec, el flamenc i l’hebreu en l’àmbit científic s’han analitzat avui, dia 21 de juny, en el simposi «La posició de les llengües mitjanes com a eines científiques», que ha tingut lloc a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

[+]

Facebook mail

Cerca notícies


 

 

DIEC2

Intranet membres del ple

Cartell de Premis i de borses d'estudi 2019

'William Nordhaus i l’economia del canvi climàtic'. Conferència d’Humbert Llavador

Videoteca

Novetats editorials


Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins

 

Eva Serra

La formació de la Catalunya moderna (1640-1714)

Ortografia catalana - versió digital

Gramàtica de la llengua catalana


Google_street view a dins l'Iiec
Visiteu l'interior de l'Institut
 

Llengua de Signes Catalana

 

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència