Número 176
juny 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Tauler

L’exposició «Joan Cadevall i la Flora de Catalunya. Centenari de l’inici de la publicació de l’obra», al claustre de l’IEC fins al 20 de juny

El claustre de l’IEC acull, del 4 al 20 de juny, l’exposició «Joan Cadevall i la Flora de Catalunya. Centenari de l’inici de la publicació de l’obra», amb què es commemora l’inici, ara fa cent anys, de la publicació de la Flora de Catalunya en forma de fascicles per part de l’IEC. Es tracta de la primera gran obra de síntesi sobre les plantes vasculars de Catalunya, que va posar al dia els coneixements que es tenien d’aquests vegetals al principi del segle passat. En emprendre’s, a mitjan segle XX, l’elaboració d’una flora de tot Europa sota els auspicis de The Linnean Society of London, l’obra de Cadevall va ser una de les flores de referència.

La Flora de Catalunya és una obra iniciada pel botànic i geògraf Joan Cadevall, que, en morir, el 1921, va continuar ―per encàrrec de l’IEC― Pius Font i Quer, deixeble de Cadevall. Els nous fascicles, però, no es van poder reprendre fins al 1932, a causa de la dictadura de Primo de Rivera. L’obra Flora de Catalunya conté claus de determinació i la descripció de cada espècie, acompanyada d’una il·lustració i de dades diverses referents a l’hàbitat, a la distribució geogràfica i als noms vulgars, entre d’altres.

 

Oberta la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2014 de l’IEC

Trenta-un premis i set borses d’estudi formen el LXXXIII Cartell de premis i de borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans, que es va presentar durant l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi 2013 de l’IEC, celebrat el 22 d’abril. El termini de presentació de candidatures per als Premis finalitza el 2 de desembre, i es lliuraran pels volts de la Diada de Sant Jordi del 2014.
 

 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa