Número 229
juliol-agost 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Convocats els Premis Sant Jordi 2019 de l’IEC

 

 

Els Premis Sant Jordi 2019 de l’Institut d’Estudis Catalans, instituïts el 1914, constitueixen la tradició més antiga de l’IEC i contribueixen a assolir la finalitat de l’Institut de promoure la recerca científica, l’alta cultura i la llengua catalana.

Els premis s’atorguen a persones i a obres que destaquen per llur vàlua científica o acadèmica.

Els guardons de l’IEC són el Premi Internacional Catalònia, el Prat de la Riba, el Rafael Patxot i Jubert, el Catalunya del Nord i el Creu Casas (creat per a promoure les dones que conreen la ciència).

Les diferents seccions de l’IEC també convoquen els seus propis premis, així com les societats filials. D’altra banda, l’IEC també atorga premis, ajuts i borses dels seus centres i fundacions, així com borses d’estudi del mateix Institut.
Podeu descarregar-vos el cartell de premis en format de PDF aquí.

 

Curs de redacció i correcció de textos administratius i jurídics

El curs començarà el 3 d’octubre de 2018, a les 16 h, a la Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans.

Aquest curs cerca oferir una informació actualitzada sobre els criteris que s’han de tenir en compte en la redacció i la correcció de textos administratius i jurídics, d’acord amb la nova ortografia i la nova gramàtica normatives. Va dirigit a assessors lingüístics i correctors de les administracions públiques, tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística, graduats i llicenciats en dret o en relacions laborals que volen millorar els textos administratius i jurídics que han de redactar o revisar, traductors de textos administratius i jurídics, i correctors autònoms que volen millorar els coneixements pràctics sobre la correcció d’aquesta classe de textos.

El curs, que està organitzat per la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, s’iniciarà el dia 3 d’octubre de 2018 i s’impartirà a la Sala Puig i Cadafalch de l’IEC. Les altres quatre sessions es duran a terme a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC, els dies 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 2018, amb el mateix horari.
Podeu trobar més informació aquí.

 

Primera edició de la Festa «Fes-te de la llengua»

El 19 d’octubre, a les 10 h, tindrà lloc als jardins del Palau Robert de Barcelona la I Festa «Fes-te de la llengua», que neix com a reconeixement al professorat de català i amb la voluntat que la llengua catalana sigui el centre d’una celebració festiva.
Aquesta primera edició de la festa anirà adreçada especialment al col·lectiu d’ensenyants de català de secundària i batxillerat d’arreu de la catalanofonia. Hi haurà paraules en totes les modalitats: dites, escrites, cantades..., així com música en directe.

Podeu trobar més informació aquí.
 

 

 

 

 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa