Número 226
abril 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Vermuts literaris a Castelló dedicats a Pompeu Fabra

Amb la primavera tornen, un any més, els vermuts literaris, una iniciativa de la Delegació de Castelló de l’IEC i Castelló per la Llengua que ens convida a acostar-nos a la lectura en valencià des d’un vessant lúdic, a partir de converses disteses i de proximitat amb els autors, mentre fem l’aperitiu a la fresca.

En aquesta ocasió, les entitats han decidit sumar-se a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra, que se celebra el 2018 coincidint amb els cent cinquanta anys del naixement del lingüista i gramàtic i els cent anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Fabra va ser el capdavanter de la codificació de la llengua catalana empresa per l’Institut d’Estudis Catalans i assumida com a pròpia per al valencià a partir de les Normes de Castelló, signades en aquesta ciutat l’any 1932.

Es faran dos vermuts literaris: el dissabte 28 d’abril i el dissabte 19 de maig, al pati de la Casa de Cultura, al carrer d’Antoni Maura, 4, de Castelló de la Plana.

El primer dissabte es presentarà la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua (Rafael Dalmau, 2018), a càrrec de Gemma Pauné Xuriguera, autora del guió i dels textos, i Oriol Garcia Quera, autor de les il·lustracions.

El segon vermut serà una conferència col·loqui sobre la influència de Fabra en el valencianisme de preguerra, titulada «Pompeu Fabra, l’autoritat admirada pel valencianisme», que impartirà Vicent Pitarch, membre de la Secció Filològica de l’IEC i delegat d’aquesta institució a Castelló.

Aquí en podeu consultar el cartell.

 

Nou curs de redacció i correcció de textos administratius i jurídics

La Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans ha obert la preinscripció del Curs de redacció i correcció de textos administratius i jurídics, que s’iniciarà el 3 d’octubre de 2018 i s’impartirà a l’IEC de 16 a 18.30 hores. Les altres quatre sessions es duran a terme els dies 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 2018, amb el mateix horari.

L’objectiu d’aquest curs és oferir una informació actualitzada sobre els criteris que s’han de tenir en compte en la redacció i la correcció de textos administratius i jurídics, d’acord amb la nova ortografia i la nova gramàtica normatives.

Va dirigit a assessors lingüístics i correctors de les administracions públiques, tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística, graduats i llicenciats en dret o en relacions laborals que volen millorar els textos administratius i jurídics que han de redactar o revisar, traductors de textos administratius i jurídics, i correctors autònoms que volen millorar els coneixements pràctics sobre la correcció d’aquesta classe de textos.

Podeu inscriure-us en aquest formulari d’inscripció.
http://www.iec.cat/jornades/cursredaccio2018.asp

 

 

 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa