Número 188
juny
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Música al claustre. Al juliol, cicle de concerts a l’Institut d’Estudis Catalans

«1714 - “Nous minoès, ayrosas contradanças”» és el títol del primer dels tres concerts del cicle Música al claustre, que es farà el mes de juliol al claustre barroc de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona). Aquest primer concert, que es farà el dijous 3 de juliol a dos quarts de deu de la nit, serà a càrrec de la companyia Xuriach i està dedicat als balls i les danses de l’època de la Guerra de Successió, amb una escenificació del contrast i la interrelació que hi havia entre les formes i els gèneres tradicionals catalans i els hispànics i les «estudiadas danças que la moda francesa ha introduït», sobretot després de la desfeta del 1714.

El segon concert, titulat «1814 - Entre dos focs: Ferran Sor i la Guerra del Francès», se celebrarà el dijous 10 de juliol, a dos quarts de deu de la nit, i serà a càrrec de la Societat Sor de Barcelona i Barroc Ballet. Aquest concert oferirà una panoràmica de la música de Ferran Sor, un músic que va estar implicat en la Guerra del Francès, amb cançons patriòtiques, peces per a guitarra o piano i amb una mostra de dansa del bolero, un gènere que va difondre per Europa arran del seu exili per «afrancesat», l’any 1814.

«1914 - La fi del Romanticisme» és el títol del tercer concert del cicle, a càrrec de la pianista Alba Ventura i el flauta Marc Horne, que es farà el dijous 17 de juliol a dos quarts de deu de la nit. El concert se centra en l’univers que Enric Granados va evocar, d’una manera molt personal, a partir dels tapissos de Goya, a les Goyescas per a piano; complementades amb El pelele i l’Intermezzo de l’òpera que té el mateix títol, que esdevindria la darrera obra composta per Granados, abans de morir víctima dels «danys col·laterals» de la guerra del 1914.

Les entrades costen 10 euros i es poden comprar anticipadament a la recepció de l’IEC, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, o per Internet. També es posaran a la venda a les taquilles de l’Institut una hora abans dels concerts.

Música al claustre és un cicle que es fa en col·laboració amb el Museu de la Música de Barcelona, en el qual es podran sentir alguns dels instruments originals de les coŀleccions del museu.
 

 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa