Número 182
desembre 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Tauler

Allargat fins al 31 de gener el termini per a presentar candidatures al Premi Prat de la Riba de l’IEC i al Premi Catalunya de Sociologia

Amb l’objectiu de fer una major difusió i obtenir la màxima participació al Premi Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans i al Premi Catalunya de Sociologia, corresponents al LXXXIII Cartell de premis i borses d’estudi, la Presidència de l’IEC ha acordat allargar el termini d’admissió de candidatures fins a les 13 hores del dia 31 de gener de 2014.

El Premi Prat de la Riba s’ofereix a una obra d’un investigador de les terres de llengua catalana dedicada a ecologia, botànica, zoologia, medicina o a qualsevol altra disciplina de la biologia publicada durant els darrers cinc anys (del 2009 al 2013, inclusivament). El Premi Catalunya de Sociologia va destinat a persones científiques i professionals consolidades que treballen en l’àmbit de la sociologia. Les bases d’aquests dos premis es poden consultar en l’enllaç següent: http://bit.ly/1jlTOP3
 

 

L’exposició «La terra és al cel», de Manel Soria, serà a l’IEC al gener

Del 7 al 31 de gener es podrà visitar al pati de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona), l’exposició d’astrofotografia i divulgació científica «La terra és al cel», de Manel Soria, fotògraf i professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT).

Quants de nosaltres hem vist mai el cel estrellat, presidit per la Via Làctia o la llum zodiacal? Les imatges dels astres, sense cap mena d’informació de context, no són fàcils d’identificar i ben bé podrien passar per quadres abstractes, i, al mateix temps, la contaminació lluminosa cada cop ens fa més difícil poder gaudir del cel. En aquesta exposició —un recull d’imatges i textos—, Manel Soria mostra el cel nocturn integrat en el paisatge, de manera semblant a com ho fan els nostres ulls. Així, l’espectador pot contemplar cada objecte astronòmic en un context familiar i no com una forma abstracta aïllada al cel.

L’exposició a l’IEC és organitzada per la Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’Institut.

 

 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa