Número 278
abril 2023
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Conferència The Little History of the Soccer Ball, d’Étienne Ghys

Dimecres 3 de maig

18 h

Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

La Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’IEC, ha convidat el professor Étienne Ghys, de l’École Normale Supérieure de Lyon, a visitar la institució i a impartir la conferència The Little History of the Soccer Ball, «una conferència sobre matemàtiques per a fer gols» que està relacionada amb el llibre que ha publicat recentment.

 

Cicle IEC-ARA: «Qüestions IEC: interroguem, entenem, conversem»

Dimarts 9 de maig

17.30 h

Sala Pi i Sunyer de l’IEC


A principis del mes vinent, s’inicia el Cicle IEC-ARA: «Qüestions IEC: interroguem, entenem, conversem», que organitza l’IEC conjuntament amb el diari ARA. La primera sessió abordarà el tema de la por a partir de la pregunta «La por frena el progrés?». Els ponents seran Jordi Camí, metge, i Montserrat Castelló, psicòloga. Tots dos són membres de l’IEC. Carla Turró, subdirectora del diari ARA, serà la moderadora de la sessió. El mes de juny hi haurà una sessió sobre la sostenibilitat de les ciutats, i al juliol, una sobre la situació del català. L’assistència és gratuïta per als membres de l’IEC i per als socis de les societats filials.


Conferència «Les dècades a venir en simulació quàntica»

Dijous 11 de maig

18.30 h


Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC i en línia

Maciej Lewenstein, investigador ICREA a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i guanyador del Premi Nacional de Recerca de la Generalitat de Catalunya (2021), impartirà la conferència «Les dècades a venir en simulació quàntica». Aquesta serà la cinquena conferència del cicle Dijous de ciència i tecnologia 2023, que organitza la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC. L’acte es podrà seguir en directe mitjançant el canal de YouTube de l’IEC.


Celebració del Dia Mundial de la Nutrició: Nit de l’Alimentació 2023

Dijous 25 de maig

16 h

Sala Pi i Sunyer de l’IEC


L’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), filial de l’IEC, organitza, el dimarts 23 de maig, la Nit de l’Alimentació en commemoració del Dia Mundial de la Nutrició.


 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa