Número 273
novembre 2022
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

 1r Congrés Internacional de la Societat Catalana de Pedagogia

Els temps en què ens toca viure, conviure i educar —fins i tot abans del darrer embat de la pandèmia— volen reflexió i acció compromesa de tots els docents per a promoure canvis i millores en la docència amb un objectiu clar: identificar què i com s’ha d'ensenyar durant el segle XXI, què caracteritza l'escola en els territoris de parla catalana i quines han de ser les bases per a una transformació educativa ètica i sostenible.
 
En aquest congrés, el 1r Congrés Internacional de la Societat Catalana de Pedagogia: «La qualitat educativa en els processos de transformació: per a la inclusió, la sostenibilitat i l'ètica formativa», dedicarem tres dies a destacar les experiències del passat que ens ajuden a reestructurar el present per encarar el futur amb perspectives d'èxit. Es tracta, doncs, d’una proposta de reflexió en què ens puguem aturar, mirar enrere i revisar tot el que hem anat assolint fins ara en l'escola inclusiva per tal de situar-nos de manera fonamentada en l'ara i l'aquí i poder projectar nous camins que ens ajudin a avançar en aquest repte que suposa cada dia explorar l'ensenyament i l'educació des de la professionalitat i el rigor científic.
 
Les inscripcions per a assistir-hi s’han de fer mitjançant aquest formulari 
 
 
Organització: Societat Catalana de Pedagogia
 
1, 2 i 3 de desembre al campus de Cappont de la Universitat de Lleida
 
 
 
Jornada La intel·ligència artificial en la societat: què en podem esperar i com podem utilitzar el seu potencial minimitzant els riscs?
 
L'objectiu d’aquesta jornada de debat és tractar el rol creixent de la intel·ligència artificial (IA) en la societat, tenint en compte un coneixement més enllà del coneixement superficial d'aquesta tecnologia i dels impactes que té en la societat, examinant críticament els beneficis, els inconvenients i els possibles riscos associats a un desplegament massiu i accelerat de la IA.
 
Per a aquesta jornada de debat es comptarà amb la participació d'Ulises Cortés (Universitat Politècnica de Catalunya i Barcelona Supercomputing Center), Judith Membrives (Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global), Núria Vallès (Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Politècnica de Catalunya) i Albert Sabater (Observatori d'Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya).
 
Les inscripcions per a assistir-hi s'han de fer mitjançant aquest formulari 
 
Adreça de contacte: acs@iec.cat
 
 
Organització: Associació Catalana de Sociologia, amb el suport de l'Observatori d'Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya
 
Dimecres 14 de desembre, a les 18 hores, a la Sala Pi i Sunyer de l'IEC
 
 


Jornada Les ciutats mediterrànies. Realitat i miratge


La jornada començarà amb les intervencions de Klaus Herbers, president de la Unió Acadèmica Internacional (UAI); Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC); Ramon Pinyol, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, i Flocel Sabaté, responsable del projecte. Seguidament, tindrà lloc la sessió «Ciutats i Mediterrània. Línies de recerca», presidida per Antoni Riera, de la Universitat de Barcelona i membre de l’IEC.

Després d’una pausa, la jornada continuarà a les 12.15 h amb una taula rodona titulada «Ciutats i Mediterrània. Problemàtiques obertes», coordinada per Joandomènec Ros. Hi intervindran: Xavier Aragall (Institut d’Estudis de la Mediterrània), Gemma Aubanell (Generalitat de Catalunya), Andreu Domingo (Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona i IEC), Oscar Monteverde (Centre d’Estudis i Documentació Internacional de Barcelona) i Josep Canals (Medcities).

A la tarda, a partir de les 16.30 h, tindrà lloc la segona taula rodona titulada «El projecte de recerca sobre ciutats de la Mediterrània. Un repte per a les acadèmies» (en línia). En aquest cas, la coordinació serà a càrrec de Flocel Sabaté i hi intervindran: Flocel Sabaté (IEC), Andreas Külzer, Mihailo Popovic (Acadèmia Austríaca de Ciències), Boban Petrovski (Acadèmia de Macedònia de Ciències i Arts), Abdallah Al-Naggar (Acadèmia de Recerca Científica i Tecnologia d’Egipte) i Marco Guardo (Acadèmia Nacional dels Linxs).

Finalment, a les 18.30­ h, es faran les conclusions i, tot seguit, la cloenda.

Més informació i programa complet.


Organització: Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC i Unió Acadèmica Internacional
 
 
Dijous 15 de desembre, a les 9 h, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC

 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa