Número 270
juliol 2022
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Torna el cicle de concerts Música al claustre de l’IEC

El dijous 8 de setembre, a les vuit del vespre, s’iniciarà al pati de la Casa de Convalescència (carrer del Carme, 47, de Barcelona) el cicle de concerts Música al claustre de l’IEC, que, en la desena edició, ofereix un conjunt de concerts que mostren i resumeixen la participació històrica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya.

El primer dels concerts serà «Wind - A la recerca del vent», amb Windu Quartet, i consistirà en un repertori sorgit de la interpretació creativa dels músics, al voltant d’una nova experiència a partir de la interpretació del repertori històric mitjançant nous recursos expressius, que són fruit de l’ús dels mitjans acústics i escènics actuals.

El segon concert tindrà lloc el divendres 16 de setembre i es titularà «Homenatge a Felip Pedrell en el centenari de la seva mort», amb el Trio Pedrell. Aquest concert, com indica el seu nom, està dedicat a Felip Pedrell (1841-1922), membre destacat i fundador de l’IEC. Aquest any se celebra el centè aniversari de la seva mort i del generós llegat que va deixar a la nostra institució. El llegat d’aquest músic i investigador va situar l’IEC en la línia de més qualitat i exigència de la recerca musical europea. La seva producció ha impulsat la recerca musicològica catalana des del segle XX fins a l’actualitat.

I el tercer concert es farà el dimecres 28 de setembre i es titularà «Veus i instruments d’època. La interpretació creativa», amb La Companyia Musical, que interpretarà obres recuperades —i publicades darrerament— del patrimoni musical català, gràcies a l’impuls i la inspiració de la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’IEC. Aquestes obres ens permeten gaudir de la creativitat interpretativa des de la perspectiva de la recerca i l’estudi de la comunicació musical de cada època.

Podeu trobar més informació al web. 

Podeu comprar les entrades aquí.

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa