Número 244
febrer 2020
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Sessió de recepció de Salvi Turró

Sessió de recepció de Salvi Turró i Tomàs com a membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials. El discurs es titula La crítica de l’economia política en Fichte i Hegel. Li respondrà Josep Olesti i Vila, membre numerari de la mateixa Secció.

Organitza l’acte la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC.

Dilluns 2 de març, a les 19 h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC

 

 

Conferència «Les matemàtiques de la música»

A càrrec de la matemàtica i música Pilar Bayer, professora emèrita de la Universitat de Barcelona.

Des de la seva creació (2013), el Knowledge Hub de l’Academia Europaea (AE-BKH) organitza les AE-BKH Women’s Week, en commemoració del Dia Internacional de la Dona, durant la primera quinzena de març. En línia amb celebracions similars d’arreu del món, aquestes activitats han servit, d’una banda, per a reconèixer les aportacions fetes per dones en diferents camps del coneixement humà i, de l’altra, per a reclamar els drets de les dones i lluitar per la igualtat de gènere.

Seguint el model de l’AE-BKH Women’s Week d’anys anteriors, l’edició d’enguany, titulada Women and cooperation: A symbiotic perspective, compta amb un programa variat que consisteix en tres activitats diferents: la conferència «The mathematics of music» (4 de març, a les 18.30 h, a l’Institut d’Estudis Catalans), la sessió «Fifty years of the book Origin of eukaryotic cells, by Lynn Margulis» (5 de març, a les 18.30 h, a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya) i el debat «City Unfinished, a social cooperative initiative exploring memory and identity in the self-built city» (12 de març, a les 19.00 h, al Goethe-Institut Barcelona), que inclou la projecció del documental Ciudad infinita: voces de El Ermitaño.

Aquestes activitats, totes tres obertes al públic general, s’han organitzat en col·laboració amb la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures. Podeu consultar-ne els detalls a la pàgina web http://barcelona.acadeuro.org/womens-week-2/womens-week-2020/.

Més informació.

Organitza l’acte el Knowledge Hub de l’Academia Europaea (AE-BKH) i la Càtedra UNESCO.

Dimecres 4 de març, a les 18.30 h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC


 

Simposi «Rellegir Anglada»

Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999) fou una autèntica dona de lletres: poeta, novel·lista, traductora, assagista i articulista. El seu corpus creatiu presenta múltiples caires i replecs. Amb motiu de la commemoració del norantè aniversari del naixement de l’escriptora, aquest simposi es proposa fer una relectura, a ulls d’avui, de les diverses facetes del seu corpus literari, els eixos fonamentals del seu pensament humanístic i la incidència que té la seva obra en la definició del patrimoni literari nacional i en el conjunt de les lletres catalanes contemporànies.

Cartell i programa.

Organitza l’acte la Institució de les Lletres Catalanes i Societat Catalana de Llengua i Literatura (filial de l’IEC).

Dilluns 9 de març, a les 9.30 h, a la Sala Pi i Sunyer de l’IEC

 

 

Jornada RACO: «Qualitat i visibilitat de les revistes científiques»

Benvinguda a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i Joan Gómez, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Més informació.

Organitzen la jornada el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya; l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya; el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona, i l’IEC.

Divendres 13 de març, a les 9 h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC

 Conferència Joaquim Miret i Sans, l’historiador apassionat pel Pirineu

A càrrec de Josep Maria Salrach, catedràtic emèrit d’història i membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Invitació.

Ho organitza l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet, amb la col·laboració de l’IEC i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Divendres 20 de març, a les 20 h, a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa