Número 237
maig 2019
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Discurs de recepció de Martina Camiade

El dimecres 5 de juny se celebrarà, a les 19 h, el discurs de recepció de Martina Camiade com a membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, que porta per títol Practicar la cooperació transfronterera, pensar la frontera.

Li respondrà Joan Becat i Rajaut, membre emèrit de la Secció de Filosofia i Ciències Socials.

El discurs de recepció tindrà lloc a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

5 de juny, a les 19 h, a l’IEC

 

 
Novena jornada Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental
 
El dimecres 5 de juny, que és el Dia Mundial del Medi Ambient, se celebrarà a la Sala Prat de la Riba de l’IEC la novena edició de la jornada Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental. 
 
Enguany, la jornada s’emmarca en la commemoració de l’establiment del sistema periòdic per part de Dmitri I. Mendeléiev ara fa cent cinquanta anys. Amb motiu d’aquest avenç, l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) han proclamat l’any 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, amb l’objectiu de posar de manifest la capacitat de la química per a promoure un desenvolupament sostenible, una energia neta, una adequada alimentació i salut de la població, a més de proporcionar solucions als nombrosos reptes mundials en sectors crítics com el medi.
 
 
Organitzen l’acte Dones d’Avui.Cat, Societat Catalana de Química, Aigües de Barcelona i Departament de Química Ambiental de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC)
 
5 de juny, a les 9 h, a l’IEC
 
 
 
20è Simposi de la Fundació La Marató de TV3, a l’IEC
 
El matí del dimecres 12 de juny, l’IEC acollirà el 20è Simposi de la Fundació La Marató de TV3, en què hi haurà una jornada científica que inclourà diverses taules rodones centrades en les malalties neurodegeneratives i també la presentació dels resultats de la recerca finançada per La Marató 2013.
 
La cloenda científica del Simposi serà a càrrec d’Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut i coordinador de la Comissió Assessora Científica de la Fundació, i la cloenda institucional, a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC; Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, i Meritxell Budó, consellera de la Presidència i portaveu del Govern.
 
El final de la jornada serà a càrrec del quartet de corda de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona.
 
A més, durant tot el matí el claustre de l’IEC acollirà diverses accions de divulgació entorn de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.
 
12 de juny, a les 9 h, a l’IEC
 
 
 
II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació 
 
 El II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació, organitzat per la Societat Catalana de Comunicació (SCC), se celebrarà a l’IEC el divendres 28 de juny.
Durant aquest acte, se celebrarà també la XXIX Conferència Anual de la SCC.
 
Podeu trobar més informació aquí.
 
28 de juny, a les 10, a l’IEC
 
 
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa