Número 225
març 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Simposi: Vigència de Manuel de Pedrolo

Aquest simposi, que se celebrarà l’11 i el 12 d’abril, vol analitzar la importància de l’obra de Manuel de Pedrolo en el marc de la literatura catalana contemporània i aprofundir en els aspectes més rellevants que el converteixen en un clàssic contemporani. Per aquest motiu, es farà una relectura crítica de diversos gèneres que va conrear i una revisió sistemàtica del seu llegat literari.

L’organitzen la Societat Catalana de Llengua i Literatura, la Institució de les Lletres Catalanes, el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Grup d’Estudi de la Traducció Catalana Contemporània.

Podeu veure el programa aquí.

11 d’abril, a les 10 h, a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans


Sessió científica del CCNIEC 2018: Mites i llegendes sobre l’alimentació

Durant dos dies, aquesta sessió científica, organitzada pel Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC), tractarà temes d’alimentació d’interès social que susciten dubtes sobre la veracitat o la seguretat, amb l’objectiu de resoldre creences errònies de la mà d’experts en la matèria.

Algunes de les sessions que hi tindran lloc són «Begudes vegetals: una alternativa a la llet de vaca?», «Ecomoda en alimentació», «Olis de palma i coco i els seus efectes sobre la salut», «Noves obsessions alimentàries», «Impacte de les xarxes socials en nutrició i salut», «La moda de les dietes detox» o «Menjar sense gluten sense ser celíac».

Aquest curs s’adreça a tots els membres que integren els grups de recerca del CCNIEC. També hi poden assistir professionals de la salut i estudiants de graus, postgraus, doctorats, postdoctorats i màsters oficials dels Països Catalans.

Podeu veure el programa aquí.

5 i 26 d’abril, a les 9.30 h, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans

 

Debat: La Renaixença a judici


Debat sobre el moviment cultural i de conscienciació nacionalista sorgit dins la burgesia arran de les transformacions provocades per la revolució industrial. Hi intervindran Joandomènec Ros, president de l’IEC, i Jordi Rodó, comissari de la commemoració dels cent vint-i-cinc anys de les Bases de Manresa. Els membres de l’IEC Albert Balcells i Albert Rossich faran els parlaments «Significació de les Bases de Manresa» i «La Renaixença a revisió».

Podeu veure la invitació aquí.

L’organitzen l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de Manresa.

19 d’abril, a les 19 h, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans

 

Lliurament dels Premis Sant Jordi 2018 de l’IEC


El 20 d’abril es lliuraran els Premis Sant Jordi 2018 de l’Institut d’Estudis Catalans, que formen part del LXXXVII Cartell de premis i de borses d’estudi de l’IEC. Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’Institut de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.

D’altra banda, el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, l’IEC obrirà les portes de la seva seu (carrer del Carme, 47, de Barcelona) i durant tot el dia hi haurà, com és tradicional, una parada de llibres al pati de la Casa de Convalescència i una altra a la Rambla de Barcelona.
 

 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa