Número 222
desembre 2017
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Cicle de conferències: Microestats europeus: cooperació i diplomàcia
 
El proper 18 de gener se celebrarà la segona sessió del cicle de conferències Microestats europeus: cooperació i diplomàcia, que inclourà tres intervencions: «L’adhesió dels microestats al Consell d’Europa: un primer pas cap al reconeixement com a actors de la integració europea», a càrrec de Birte Wassenberg, catedràtica d’història de la Universitat d’Estrasburg; «El Luxemburg: una política exterior entre “estimats veïns” i construcció europea», a càrrec de Sylvain Schirmann, catedràtic d’història de la Universitat d’Estrasburg, i «Les relacions internacionals de la República de Malta i del Principat de Mònaco: cooperació i diplomàcia», a càrrec de Pierre-Alexis Blevin, advocat i doctor en dret públic a la Universitat de Rennes.
 
Els microestats d’Europa representen un fenomen interessant. Sovint constitueixen, entre d’altres, laboratoris d’interculturalitat i de governança. Són singulars a Europa per les relacions privilegiades que mantenen amb els estats veïns. Malgrat que no tots són membres de la Unió Europea, els microestats estan integrats d’una manera indirecta a l’espai comunitari per mitjà de convenis bilaterals. Herències dels principats medievals, com articulen l’actitud de cara a Europa? Quin paper tenen en el si de la integració europea? Quina estratègia fan servir per a salvaguardar la integritat? Com desenvolupen la diplomàcia? Quin paper exerceixen en l’escenari europeu i internacional?
 
El cicle, que s’allargarà fins al mes de febrer del 2018, és gratuït, i només cal confirmar assistència a l’adreça electrònica mpayrot@iec.cat.
 
18 de gener, a les 16 h, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans
 
 
 
 
 
Jornades Internacionals sobre el Món Clàssic en Honor de Carles Miralles
 
Els propers 18 i 19 de gener tindrà lloc a l’IEC l’acte d’homenatge al poeta, catedràtic de filologia grega de la Universitat de Barcelona i membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans des del 1991 Carles Miralles.
 
Miralles col·laborà en el diari Avui i en publicacions diverses, com ara Ítaca, El Pont, Serra d’Or, Els Marges, Faventia, Quimera o Arbor, i escriví llibres com La terra humida, amb el qual obtingué l’accèssit al Premi Amadeu Oller, i On m’he fet home, amb el qual guanyà el Premi Salvat-Papasseit.
 
En aquesta jornada es tractarà la poesia èpica i lírica i l’èpica clàssica.
 
18 i 19 de gener, a les sales Prat de la Riba, Pi i Sunyer, Nicolau d’Olwer i Puig i Cadafalch

 

 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa