Número 217
febrer 2017
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Acte en memòria del pare Gregori Estrada
El 15 de març, a les set del vespre, la Sala Prat de la Riba de l’IEC acollirà un acte en memòria del monjo de Montserrat, sacerdot, organista, director de cor, musicòleg, compositor i docent, a més de membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, mort el 18 de març de 2015. S’hi presentarà el llibre Respirar el segle. Un perfil de Gregori Estrada, de Joan Todó.

XXII Prova Cangur de Matemàtiques
Vint-i-cinc mil estudiants catalans d’entre tercer d’ESO i segon de batxillerat participaran, el 16 de març de 2017, en la XXII Prova Cangur de Matemàtiques, que se celebrarà simultàniament a Catalunya, al País Valencià i a les Illes Balears, i a més de cinquanta països d’arreu del món. Com cada any, a Catalunya les organitza la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’IEC.

Dones i historiografia, en el Dia Internacional de les Dones
El 8 de març, a les 18 hores, a l’auditori del Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3, de Barcelona), se celebrarà la sessió acadèmica: «Ciència i dona. Historiadores. Aportacions a la història de Catalunya», organitzada pel Centre d’Història Contemporània de Catalunya de la Generalitat i la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC. La sessió inclourà cinc conferències, a càrrec de cinc dones: Marta Prevosti, Teresa Vinyoles, Mercè Renom, Montserrat Duch i Carme Molinero.

Homenatge pòstum a Joan Rodés
L’hepatòleg Joan Rodés, antic director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i de la Fundació Clínic, a més de catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, serà homenatjat pòstumament amb un acte institucional al paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (carrer de Casanova, 143, de Barcelona), el 9 de març, al migdia. L’acte inclourà la presentació del llibre Homenaje a Joan Rodés. Trayectoria y facetas de un visionario.

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa