Número 207
març 2016
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Presentació del llibre La saviesa combinada. Reflexions sobre ecologia i altres ciències, de Joandomènec Ros

L’ensenyament superior, la recerca —principalment en ecologia— i la seva difusió, així com la comprensió pública de la ciència, formen el nucli de La saviesa combinada, un llibre de Joandomènec Ros, president de l’IEC, que es presentarà en un acte en el qual intervindran Xavier Duran, químic i doctor en ciències de la comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona; David Bueno, professor del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona i director i coordinador de la col·lecció «Catàlisi», i l’autor del llibre.

Dimecres 6 d'abril, a les 19 h, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC.

 

Presentació de les publicacions de l’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana

Es presentaran les obres Gramatica basica der occitan aranés i Per escriure l’occitan, i els discursos de presentació i entrada del nous membres de l’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana. Hi intervindran Joandomènec Ros, president de l’IEC, Jusèp Loís Sans, Joan Salas-Lostau, Jèp de Montoya, Jacme Taupiac i Miquèu Segalàs. Els assistents seran obsequiats amb un exemplar de cadascuna de les publicacions. L’acte serà emès en streaming des del web de l’IEC.

Dijous 7 d'abril, a les 19h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC

 

Prova Cangur 2016 de la SCM

Celebració de la prova Cangur 2016 en llengua catalana, l’activitat més gran i espectacular de l’ensenyament obligatori no reglat en el qual prop de cent mil alumnes, des de cinquè de primària fins a segon de batxillerat, hauran de resoldre problemes fent ús de la lògica i l’enginy matemàtic.

Dijous 7 d'abril, a les 10h, a l'IEC i més de 1.250 escoles i seus de tot Catalunya.

 

Inauguració de l’exposició «20 anys de MontPhoto»

La Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN), part de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), de l’IEC, inaugura una exposició retrospectiva dels vint anys de recorregut del concurs internacional de fotografia de la natura MontPhoto. En l’acte, el fotògraf Pedro Javier Pascual pronunciarà una conferència il·lustrada amb les seves fotografies.

Dijous 7 d'abril, a les 19 h, al claustre de l'IEC.

 

Conferència: «El pintor Josep Amat (1901-1991)»

La conferència, amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la mort de Josep Amat, serà a càrrec de Francesc Fontbona, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC.

Dimecres 13 d'abril, a les 19 h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC

 

I Jornada de Microbiologia

La I Jornada de Microbiologia té l’objectiu d’afavorir la interacció científica entre els membres de les institucions de recerca de Catalunya, i, especialment, la presentació de la recerca dels estudiants de doctorat. També hi té cabuda la presentació d’investigadors del nostre país o de fora que mantenen una posició de lideratge en el camp en què treballen.

Dimarts 26 d'abril, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC
 

 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa