Número 201
Setembre 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

L’IEC participa en les I Jornades de Llengua i Literatura

Els dies 2 i 3 d’octubre, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya organitza les I Jornades de Llengua i Literatura. Les jornades tenen l’objectiu de reflexionar i compartir experiències entorn de la didàctica de la llengua i la literatura, així com debatre i actualitzar temes d’interès relacionats amb l’ensenyament d’aquestes matèries. La primera edició se centrarà en l’expressió escrita entre l’alumnat de secundària i estarà dedicada a la memòria d’Antoni M. Badia i Margarit i Joaquim Molas, membres de l’IEC. Mila Segarra hi participarà en representació de la Secció Filològica de l’Institut.


La trajectòria de Companys s’analitzarà en una jornada a l’Institut

Amb motiu del setanta-cinquè aniversari de la mort del president de la Generalitat Lluís Companys, el Centre d’Història Contemporània de Catalunya i la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC, organitzen la jornada Lluís Companys. 75 anys del seu afusellament. Un polític com a símbol d’una col·lectivitat. Se celebrarà a la Sala Prat de la Riba de l’IEC el 7 d’octubre, a partir de dos quarts de deu del matí. Durant tot el dia s’analitzarà la trajectòria de Companys i se celebrarà una taula rodona sobre la reivindicació de l’anul·lació del Consell de Guerra del 14 d’octubre de 1940. Hi participaran Josep Cruanyes, advocat i president de la Comissió de la Dignitat; Gemma Calvet, advocada, diputada i presidenta de la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya, i Mirta Núñez Díaz-Balart, professora titular de la Universitat Complutense de Madrid.

 

Jornades de la Secció Filològica de l’IEC a Ceret (Vallespir)

Els dies 9 i 10 d’octubre la Secció Filològica visitarà el Vallespir. La finalitat d’aquestes trobades acadèmiques i cíviques és mantenir contactes i intercanvis amb els estudiosos dels diferents territoris de llengua catalana i conèixer de primera mà els treballs i estudis dels especialistes en el camp lingüístic. Les jornades d’enguany s’han ordenat en dues sessions complementàries que integren lingüistes, escriptors, historiadors i artistes que han centrat llur treball sobre el Vallespir. La comarca i el marc nord-català són els temes de reflexió.

 

 El IV Congrés Català de Filosofia, al novembre a Vilafranca del Penedès

Del 25 al 27 de novembre se celebrarà a Vilafranca del Penedès el IV Congrés Català de Filosofia, organitzat per la Societat Catalana de Filosofia, filial de l’IEC, en col·laboració amb la Societat de Filosofia del País Valencià i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears. El congrés té per objectiu debatre els problemes que té plantejats la filosofia, i inclourà conferències, taules de debat, sessions monogràfiques, ponències, comunicacions i pòsters sobre diversos àmbits de la filosofia, com són la lògica, la filosofia de la ciència, l’estètica, la teoria de les arts o l’ensenyament i la didàctica de la filosofia, entre d’altres.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa