Número 200
juliol 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

La ciència i la ficció, temes d’un congrés internacional

Les relacions entre ciència i ficció ―literatura, teatre, cinema, arts plàstiques, etc.― s’analitzaran, es debatran i se situaran dins l’àrea d’interès de l’àmbit acadèmic català el pròxim més de setembre, en el marc del congrés internacional Ciència i ficció: l’exploració creativa dels mons reals i dels irreals. Organitzat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica, filial de l’IEC, els dies 2, 3 i 4 de setembre se celebrarà a la seu de l’IEC, i el 5 de setembre, al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.


Celebració de la Diada Nacional de Catalunya a l’IEC

Damià Pons, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC i delegat del president de l’Institut a Palma, pronunciarà el discurs patriòtic en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Tindrà lloc al pati de l’IEC el 10 de setembre, a les sis de la tarda. En el decurs de la celebració, s’inaugurarà «Per Catalunya! Vida i mort de Lluís Companys», una exposició sobre la trajectòria de Lluís Companys i els valors que van inspirar el seu posicionament vital i polític, des dels anys de joventut fins als darrers instants.

Com cada any, l’11 de setembre, a dos quarts de deu del matí, una representació de l’IEC encapçalada per Joandomènec Ros, president de l’IEC, farà la tradicional ofrena de flors al monument de Rafael Casanova en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.
 

Presentació del llibre Estudis medievals en homenatge a Curt Wittlin

El llibre és un homenatge a Curt Wittlin, romanista format a l’escola de Basilea i membre corresponent de la Secció Filològica de l’IEC. Ha estat publicat per l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, i l’edició ha estat a cura de Lola Badia, Emili Casanova i Albert Hauf. La presentació es farà el 18 de setembre, a dos quarts d’una del migdia, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. Hi intervindran Joandomènec Ros, president de l’IEC; M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica, i els estudiosos Germà Colón, Lola Badia i August Bover.

 


IV Congrés Català de Filosofia

Debatre els problemes que la filosofia té plantejats tant a casa nostra com arreu és l’objectiu del IV Congrés Català de Filosofia, que se celebrarà a Vilafranca del Penedès els dies 25, 26 i 27 de novembre de 2015. Inclourà conferències, taules de debat, sessions monogràfiques, ponències, comunicacions i pòsters sobre àmbits tan diversos de la filosofia com són la lògica, l’estètica i teoria de les arts, la filosofia de la ciència o l’ensenyament i la didàctica de la filosofia. L’organització és a càrrec de la Societat Catalana de Filosofia, filial de l'IEC, en col•laboració amb la Societat de Filosofia del País Valencià i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa