Número 197
abril 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

II Jornada Mengem Sa? La carn en l’alimentació

Actualment, hi ha un interès social creixent per saber si els aliments es produeixen de manera sostenible i si la nostra alimentació és nutritiva, sana i segura. L’objectiu d’aquesta Jornada, que se celebrarà el 12 de maig a l’IEC, és difondre el valor de la carn com a aliment, a partir del coneixement científic i professional, des de la granja a la taula. S’analitzaran els sectors productiu, transformador i comercial; les novetats tècniques; els aspectes relacionats amb la nutrició i la salut, i el grau d’importància per al consumidor. La conferència de cloenda serà a càrrec del xef Nandu Jubany. La jornada està organitzada per la Institució Catalana d’Estudis Agraris i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, filials de l’IEC.

 

Quartes Jornades sobre la Gestió de la Informació Científica (JGIC-2015)

Els dies 21 i 22 de maig, la Sala Prat de la Riba acollirà les Quartes Jornades sobre la Gestió de la Informació Científica (JGIC-2015), organitzades per l’Observatori de la Recerca (OR-IEC). El principal objectiu de les Jornades és deba¬tre els aspectes més rellevants de la gestió de la informació científica i presentar i posar en contacte diverses iniciatives dedicades als nous escenaris, tecnologies i agents d’aquest àmbit. Les JGIC-2015 s’estructuren en conferències i taules rodones, que reuneixen responsables i experts de diverses institucions: la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans, les universitats, els centres públics d’investigació, les biblioteques, les empreses i les fundacions.

 

Fòrum-congrés: «Alternatives al territori i l’urbanisme de Catalunya»

El 27 de maig, la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), filial de l’IEC, celebrarà el fòrum-congrés, que clourà el Fòrum 2012 Catalunya 21, «Territori i Urbanisme», que es va iniciar l’any 2012 a partir de la creació de dotze grups de diàleg. La dinàmica del fòrum-congrés consistirà a discutir i valorar les propostes del «Document d’alternatives», que és el resultat de tot aquest procés.
 


Jornada sobre la recerca en sòls a Catalunya

La Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’IEC, i la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl organitzen el 29 de maig a l’Institut una jornada monogràfica sobre la recerca i els estudis relacionats amb els sòls que diferents persones i grups duen a terme a Catalunya. La jornada s’emmarca dins l’Any Internacional dels Sòls, declarat per les Nacions Unides a instàncies de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) i s’adreça especialment als investigadors joves i estudiants de màster, tot i que és oberta a tots els professionals que han realitzat treballs sobre sòls.


 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa