Número 194
gener 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Fase catalana de la XXVI Olimpíada Internacional de Física


Aquesta fase se celebrarà simultàniament el 6 de febrer a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i permetrà escollir la vintena d’estudiants de batxillerat que formaran la delegació catalana que participarà en la fase espanyola, de la qual sortiran els participants de l’Olimpíada Internacional i l’Olimpíada Iberoamericana. L’organització de la fase local és a càrrec de la Societat Catalana de Física, filial de l’IEC.

 

 

II Olimpíada de Filosofia de Catalunya


El dia 21 de febrer se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la II Olimpíada de Filosofia de Catalunya, que organitza la Societat Catalana de Filosofia, filial de l’IEC. En la línia de l’Olimpíada Internacional de Filosofia, es proposa als alumnes dels centres educatius de Catalunya l’elaboració d’una dissertació a partir d’una pregunta filosòfica sobre un tema clàssic de la tradició filosòfica i, alhora, vigent per a la reflexió actual. La pregunta general de la convocatòria del 2015 és la següent: Què ens fa ser qui som?

 

Exposició i demostració de maquetes d’invents a l’IEC


Del 2 al 6 de març, la Sala Pere i Joan Coromines acollirà l’exposició de maquetes d’invents del llarg de la història. L’exposició, organitzada per la Societat Catalana de Física, inclou la demostració del funcionament de les maquetes, que farà el mateix constructor Ramon Magem. La mostra és adreçada a estudiants de batxillerat de física o química. Cal concertar prèviament les visites.

 

Primer Congrés del Món de la Masia: «Passat, present i futur del territori català»


De l’11 al 13 de març, l’IEC acollirà el Primer Congrés del Món de la Masia, organitzat per la Secció d’Història Rural de la Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’Institut. Aquest congrés es planteja com una oportunitat per a debatre quin és l’estat actual de la masia i el seu entorn. Per a fer-ho, s’abordaran les temàtiques següents: la masia com a edificació; l’economia i els usos lligats a la masia; la masia i l’evolució territorial, i la masia i l’organització social.


 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa