Número 192
novembre 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Una jornada analitzarà els reptes de la botànica catalana, en el marc del cinquantenari de la mort de Font i Quer

Font i Quer, llavor de futur. Els reptes de la botànica catalana per al segle XXI és el títol de la jornada que se celebrarà el 2 de desembre a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, amb l’objectiu d’analitzar l’estat de progrés de diversos àmbits de la botànica actual, a partir de les iniciatives impulsades per Font i Quer. Aquesta sessió s’emmarca dins la commemoració del cinquantenari de la mort de Pius Font i Quer i està organitzada per l’Institut d’Estudis Catalans, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Biologia i la Institució Catalana d’Història Natural.

 


Es presenta a l’IEC el llibre La sardana a Barcelona i el CD-ROM 100 anys de música catalana

En el marc de la commemoració Barcelona. Capital de la Sardana 2014, el compositor i president de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, Jesús Ventura, ha escrit aquest llibre que repassa la història de la sardana a Barcelona, i que es presentarà a la seu de l’IEC el 4 de desembre, a les set del vespre. En aquest acte, que serà presidit per Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, i Joandomènec Ros, president de l’IEC, es presentarà també el CD-ROM 100 anys de música catalana, de la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons.


L’IEC acull la presentació del llibre Notícies sobre evolució: la teoria i nous coneixements, de Jaume Terrades

El dia 10 de desembre, a les set del vespre, la sala Joan i Pere Coromines de l’IEC, acollirà la presentació del llibre Notícies sobre evolució: la teoria i nous coneixements, de Jaume Terrades, catedràtic d’ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, investigador del CREAF i membre de l’IEC. La presentació serà a càrrec de Ricard Guerrero, director del Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea i, també, membre de l’IEC.


 Graham Avery parlarà a l’IEC sobre l’independentisme i la Unió Europea

Graham Avery, professor emèrit del Saint Antony’s College de la Universitat d’Oxford i director general honorari de la Comissió Europea, oferirà el 10 de desembre, a dos quarts de set de la tarda, una conferència a l’IEC, en què explicarà quines són les implicacions i les conseqüències que es plantegen en l’àmbit europeu després del referèndum escocès i del procés participatiu realitzat a Catalunya. La conferència, que serà presentada per Joandomènec Ros, president de l’IEC, està organitzada pel CIDOB.

 

VI Jornada de Recerca en Comunicació dels Països Catalans

Un any més, la Societat Catalana de Comunicació, filial de l’IEC, organitza la Jornada de Recerca en Comunicació dels Països Catalans, que és el punt de trobada d’investigadors de diferents indrets (l’Alguer, Andorra, Catalunya, la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià), que durant un dia poden donar a conèixer els projectes d’investigació en què participen i els resultats parcials o totals que han assolit fins a la convocatòria. La Jornada es farà el dia 15 de desembre a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa