Número 188
juny 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Jornada sobre Francesc Candel i la seva obra

Amb motiu del cinquantè aniversari de la publicació d’Els altres catalans, investigadors d’universitats d’arreu han estudiat el llegat inteŀlectual de Francesc Candel, des de perspectives diverses. Michel Landron, de la Universitat de Nantes, i Bernard Vauléon, de la Universitat de l’Alta Bretanya, participaran en la jornada titulada Francesc Candel i la seva obra. De la postguerra a la transició, que se celebrarà a l’IEC el dia 2 de juliol, organitzada pel Centre d’Història Contemporània de Catalunya, la Societat Catalana d’Estudis Històrics (IEC), la Fundació Lluís Carulla i la Fundació Paco Candel.

 

 Presentació de les eines en línia de l’IEC per a la traducció i la correcció de textos

El 3 de juliol, la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC acollirà el IV Seminari de Correcció de Textos. La finalitat del seminari és fer conèixer les eines i els recursos en línia per a la traducció i la correcció que l’Institut d’Estudis Catalans posa a la disposició de tota la societat de manera gratuïta per mitjà de la xarxa Internet, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats actuals dels usuaris. Salvador Alegret i Joana Torres presentaran el portal CiT (Terminologia de Ciències i Tecnologia); Màrius Serra i Santi Muxach exposaran els recursos en línia de la Secció Filològica, i Josep M. Mestres i Sílvia López s’encarregaran de presentar Critèria, el nou espai web de correcció de l’IEC. Aquesta activitat és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament.


Barcelona acull el XXVI Congrés Anual de l’Academia Europaea

Del 16 al 18 de juliol, el Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea organitzarà el congrés anual d’aquesta institució, que aplega científics de tot Europa. Amb el títol Young Europe: realities, dilemmas and opportunities for the new generation, el congrés tindrà ponents reconeguts internacionalment com Saskia Sassen, Nubia Muñoz i Gordon McBean, entre altres. L’Institut d’Estudis Catalans acollirà la inauguració del congrés, que serà el dia 16 a les cinc de la tarda, i els cinc seminaris que es faran el dia 18 a la tarda.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa