Número 184
febrer 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

La periodista egípcia Nadia El-Awady reflexionarà sobre la Primavera Àrab tres anys després dels fets de la plaça Tahrir

La periodista i metgessa Nadia El-Awady va ser a l’avantguarda de la Revolució Egípcia del 25 de gener a l’11 de febrer de 2011 i va difondre per Twitter els esdeveniments que tenien lloc a la plaça Tahrir. El-Awady reflexionarà sobre la situació actual del seu país amb la conferència titulada «La Primavera Àrab o un llarg i desolat hivern àrab?», que oferirà el dimecres 5 de març, a les sis de la tarda, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC. Aquesta conferència forma part dels actes programats per l’Institut d’Estudis Catalans i l’Academia Europaea per a celebrar el Dia Internacional de les Dones 2014. En el marc d’aquesta commemoració, el dijous 6 de març se celebrarà, a les sis de la tarda, a la Sala Pere i Joan Coromines, la jornada La Terra és el nostre cos. Lynn Margulis i Gaia.

 

Jornada de commemoració del cinquantè aniversari de la mort de Rafael Patxot i Jubert (1872-1964)

La jornada se celebrarà el dia 20 de març, a les sis de la tarda, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. S’iniciarà amb els parlaments de Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans, i de Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Manuel Castellet, membre de l’IEC i comissari de l’IEC per a l’Any Patxot, presentarà el llibre Rigor científic, catalanitat indefallent. Rafael Patxot i Jubert (1872-1964), i es pronunciaran les conferències «Rafael Patxot, mecenes de l’Institut d’Estudis Catalans», de Josep Massot, membre de l’IEC, i «Rafael Patxot meteoròleg», de Josep Batlló, professor de la Universitat de Lisboa. L’acte es podrà seguir en directe per Internet.

 

La Societat Catalana de Sociolingüística celebra el quarantè aniversari

La Societat Catalana de Sociolingüística, filial de l’IEC, celebra enguany el quarantè aniversari del que es considera el seu acte fundacional, que va ser la presentació del Grup Català de Sociolingüística al VIII Congrés Mundial de Sociologia de Toronto, l’agost del 1974. La commemoració s’iniciarà el 28 de març amb un acte que se celebrarà a l’Institut d’Estudis Catalans i que serà presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC, i Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa