Número 183
gener 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Fase catalana de l’Olimpíada Internacional de Física

Com cada any, la Societat Catalana de Física, filial de l’IEC, organitza la fase catalana de l’Olimpíada Internacional de Física, adreçada a estudiants de batxillerat o de formació professional. Les proves tindran lloc a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona el divendres 7 de febrer, a dos quarts de quatre de la tarda. Els vint millors classificats de les proves representaran Catalunya en la fase espanyola de l’Olimpíada, que se celebrarà a la Corunya del 4 al 7 d’abril.


Olimpíada de Biologia de Catalunya

Tres-cents vint estudiants de batxillerat participaran en la quarta edició de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya, que té per finalitat estimular i implicar els alumnes en l’estudi de la biologia. Les proves generals es realitzaran simultàniament a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic el dissabte 8 de febrer; el dilluns 10 de febrer es duran a terme les proves pràctiques a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, i el divendres 21 de febrer es faran visites guiades a centres de recerca a determinar pels finalistes. Aquell mateix dia es lliuraran els premis de l’Olimpíada de Biologia en un acte a l’IEC.

 

 Professionals de la comunicació reflexionaran sobre el paper dels mitjans de comunicació en la democràcia

 Els mitjans de comunicació funcionen de manera que donen suport als valors democràtics? A partir d’aquesta pregunta, experts i professionals de la comunicació debatran els dies 20 i 21 de febrer, a l’IEC, sobre el paper d’aquests mitjans i la rellevància del servei públic en l’escenari actual. Les jornades, titulades Els mitjans de comunicació al servei de la democràcia: present i futur, estan organitzades per la Societat Catalana de Comunicació, filial de l’IEC.

 

La Secció Històrico-Arqueològica commemora el tricentenari de la fi de la Guerra de Successió amb un congrés científic

La Secció Històrico-Arqueològica commemorarà els tres-cents anys de la fi de la Guerra de Successió espanyola a Catalunya amb el congrés internacional Catalunya (i els Països Catalans) abans i després de l’Onze de Setembre de 1714, un congrés científic en què s’analitzaran les causes, les conseqüències i el desenvolupament de la Guerra en l’àmbit de Catalunya i del conjunt dels Països Catalans. L’objectiu del congrés, que tindrà lloc a l’IEC entre els dies 24 i 27 de febrer, és establir un balanç de la producció investigadora i de les reflexions dels especialistes sobre uns esdeveniments que van ser cabdals en l’evolució de la formació històrica catalana.


 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa