Número 180
octubre 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Enrique Gaztañaga obrirà el curs 2013-2014 de la Societat Catalana de Física

Enrique Gaztañaga, professor investigador del CSIC de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE), pronunciarà la conferència «Mapes còsmics i les lleis de la física. Una revolució del segle XXI», que obrirà el curs 2013-2014 de la Societat Catalana de Física, filial de l’IEC. La sessió inaugural es farà el dia 6 de novembre, a les set del vespre, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut.


 

Les V Jornades sobre l’Ensenyament de la Física i de la Química es dediquen a la indagació a l’aula

Del 7 al 9 de novembre se celebren les V Jornades sobre l’Ensenyament de la Física i de la Química, que tenen per objectiu debatre sobre la indagació a l’aula per mitjà de l’aportació de diverses propostes didàctiques i metodològiques, intercanviar experiències innovadores i presentar un ampli ventall d’activitats pràctiques que permetin millorar la motivació dels estudiants i la qualitat dels seus aprenentatges. Les Jornades són organitzades per la Societat Catalana de Química i la Societat Catalana de Física, filials de l’IEC, juntament amb el Col·legi de Llicenciats de Catalunya i la Fundació “la Caixa”.


La situació dels ecosistemes metropolitans davant el canvi global s’analitzarà en la X Jornada CREAF-SCB-ICHN

A les regions metropolitanes, els efectes del canvi global sobre els organismes i els sistemes poden ser especialment intensos per l’efecte combinat de múltiples factors, com ara la forta expansió urbana, l’efecte climàtic associat, la fragmentació dels hàbitats per les infraestructures de transport i l’abandonament de terres agrícoles, entre d’altres. La Jornada, que celebraran el CREAF, la Societat Catalana de Biologia i la Institució Catalana d’Història Natural el 12 de novembre a l’IEC, proposa una discussió i reflexió per a contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió dels ecosistemes metropolitans.


Francisco Guarner inaugurarà el curs 2013-2014 de la Societat Catalana de Biologia

Francisco Guarner, cap del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, de Barcelona, obrirà el curs 2013-2014 de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’IEC, amb la conferència «Gens i funcions de la microbiota intestinal humana». La sessió inaugural se celebrarà el dia 26 de novembre, a les set del vespre, a l’Institut d’Estudis Catalans.

 

 

Josep M. Bech obrirà el curs 2013-2014 de la Societat Catalana de Filosofia

El 26 de novembre, a les set de la tarda, la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC acollirà la conferència «Passat, present i futur del camp filosòfic català», que pronunciarà Josep M. Bech. Amb aquesta conferència, que presentarà Salvi Turró, s’inaugurarà el curs 2013-2104 de la Societat Catalana de Filosofia, filial de l’Institut.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa