Número 179
setembre 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Cicle de conferències: El dret català tres-cents anys després de la Guerra de Successió

El 8 d’octubre Joaquim Albareda pronunciarà a l’IEC la conferència «El sentit de la resistència dels catalans (1713-1714)», amb què s’inaugurarà el cicle El dret català tres-cents anys després de la Guerra de Successió, organitzat per la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’Institut, amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. El cicle, que finalitzarà el mes de maig, preveu una vintena de conferències a càrrec de diferents experts i estudiosos del dret català.

 

 

II simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, a l’IEC

Amb el títol Quin futur volem? Perspectives i propostes, en el simposi, que es farà a l’IEC el dia 11 d’octubre, es reflexionarà sobre tres grans eixos: la comparació de legislacions estatals sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura, la proposta de currículums educatius de països propers que serveixin de referència, i el suggeriment de paradigmes metodològics docents tant en llengua com en literatura. El simposi és organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Secció Filològica de l’IEC.

 

Sessió inaugural del curs 2013-2014 de la Societat Catalana de Pedagogia

«La institució escolar: porta oberta al plurilingüisme» és el títol de la lliçó inaugural, que serà a càrrec de Josep-Lluís González Medina, director de la British School of Barcelona, i que se celebrarà el 15 d’octubre, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC. González Medina ha estat cap del Departament de Llengües Estrangeres de l’Eton College (Windsor) i director del programa escolar nacional de llengua i cultura hispànica de Cambridge International Examinations.


Sessió inaugural del curs 2013-2014 de l’Institut d’Estudis Catalans

«1914. Centenari de la Mancomunitat de Catalunya i la significació del bicentenari de 1714 en la seva perspectiva històrica» és el títol del discurs reglamentari que obrirà, el 28 d’octubre, el curs 2013-2014 de l’IEC i que serà a càrrec de Jordi Casassas Ymbert, membre de la Secció Històrico-Arqueològica. L’acte serà presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC, i hi participarà Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte clourà amb el concert de Joan Massotkleiner & Toti Soler, que interpretaran El món perdut de Salvador Espriu.
 

 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa