Número 175
maig 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

L’IEC dedica una jornada a Bernat Metge en el sis-centè aniversari de la seva mort

En el marc de la commemoració del sis-centè aniversari de la seva mort, l’Institut d’Estudis Catalans dedicarà el 9 de maig una jornada a la figura i l’obra de Bernat Metge. En la jornada hi haurà dues conferències, una de Lluís Cabré, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i una altra de Lola Badia, de la Universitat de Girona, i inclourà la lectura d’una selecció de fragments de les obres de Bernat Metge per part del rapsode Francesc Ten. L’obertura de l’acte serà a càrrec de Salvador Giner, president de l’IEC, i la cloenda la farà Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’Institut i comissària de la commemoració. El 2 de juliol, la Casa de Convalescència, seu de l’IEC, acollirà una lectura dramatitzada de Lo somni.

 

Presentació de l’Atles de la industrialització de Catalunya, 1750-2010

El 6 de maig, Jordi Nadal, Josep M. Benaul i Carles Sudrià, directors de l’Atles de la industrialització de Catalunya, 1750-2010, presentaran aquesta obra, publicada per l’editorial Vicens Vives, que ofereix una visió gràfica i quantitativa del procés de transformació econòmica que ha marcat decisivament la història de Catalunya. La presentació, que es farà a les set del vespre a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, està organitzada per la Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC.

 

 

XI Jornada de la SCATERM: La terminologia en el món educatiu: didàctica, recursos i estratègies

La Societat Catalana de Terminologia (SCATERM), filial de l’IEC, i el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya organitzaran els dies 10 i 11 de maig la jornada titulada La terminologia en el món educatiu: didàctica, recursos i estratègies. La jornada tractarà la terminologia en el món educatiu des de diversos punts de vista, sobretot amb la intenció de poder reflexionar sobre quina terminologia s’ensenya a les aules de primària i de secundària en les diferents assignatures i matèries, i de quina manera s’ensenya.

 

Les Obres completes de Pompeu Fabra es presenten a l’IEC al maig

El 30 de maig es presentaran a la Sala Prat de la Riba de l’IEC les Obres completes de Pompeu Fabra, resultat d’un projecte de recerca de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l’Institut d’Estudis Catalans. El projecte científic va ser elaborat per Joan Solà i per l’especialista en l’obra de Fabra Jordi Mir, en col·laboració amb vint-i-dos especialistes nacionals i estrangers. L’acte també inclourà la donació del Fons Fabra de Jordi Mir a l’IEC.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa